Криминална хроника

На 30 юни, около19:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил, паркиран на територията на с. Тюленово, обл. Добрич. Установено е, че чрез отключване, неизвестен извършител е проникнал в автомобила. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от 160 лева и бинокъл. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Шабла.

На 30 юни, около 13:30 часа е получено съобщение за възникнал пожар по непредпазливост в земеделска нива в землището на с. Раковски, обл. Добрич. Вследствие на пожара са унищожение 100 дка пшенични посеви. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

На 1 юли, околи 00:20 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на около 3 км. преди град Добрич по главен път град Варна посока град Добрич. На място е установено, че водач на лек автомобил „БМВ” със старозагорска регистрация блъска движещия се по средата на пътното платно пешеходец на 44-годишни от с. Стожер, обл. Добрич. Вследствие на инцидента, пешеходеца загива на място. Водача на автомобила е тестван за употреба на алкохол, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.

На 30 юни, около 13:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в района на с. Каблешково, обл. Добрич. На място е установено, че водач на товарен автомобил „Волво” със силистренска регистрация с прикачено ремарке натоварено със зърно, поради движение с несъобразена скорост на десен завой, губи конторл над МПС и се преобръща на пътното платно. Вследствие на инцидента водача на автомобила е настанен в МБАЛ Силистра с охлузни рани и болки в коремната област. Извършената проверка за употреба на алкохол е с отрицателен резултат.

На 1 юли, около 02:55 часа в с. Камен бряг, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,11 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан М.Ч. (40 г.) от с. Българево, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 30 юни по ул. „Агликина поляна” в град Добрич е извършена проверка на лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 1 грам, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис и бяло прахообразно вещество с тегло 6,7 грама, реагиращо на полевия тест на метамафетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Г.Т. (18 г.) от с. Соколово, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 1 юли, около 00:40 часа в с. Славеево, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация, управляван от Т.Ж. (29 г.) от град Добрич. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на амфетамин. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 1 юли, около 01:00 часа в с. Оброчище, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фиат” с варненска регистрация. В хода на проверката в пътника в автомобила е установена суха тревна маса с тегло 0,3 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Е.К. (34 г.) от с. Соколово, обл. Добрич. При извършената проверка на водача на автомобила е установена суха тревна маса с тегло 3,4 грама ,реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис и бяло прахообразно вещество с тегло 0,5 грама реагиращо на амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Х.Е. (36 г.) от град Варна. По двата случая са образувани бързи полицейски производства.

На 1 юли, около 10:15 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Рогачево, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 00:00 часа до 10:00 часа на 1 юли чрез отключване, неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от 5 000 евро, ключовете за лек автомобил „Тойота” с варненска регистрация и противозаконно е отнето МПС. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.

На 1 юли, около 23:10 часа в с. Зърнево, обл. Добрич е спрян за проверка мотоциклет без регистрационни табели, управляван от неправоспособния Б.Ю. (20 г.) от с. Орляк, обл. Добрич. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,76 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано незабавно полицейско производство по описа на РУ МВР Тервел.

На 2 юли, около 01:30 часа в град Генерал Тошево е спрян за проверка, лек автомобил „Рено” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,46 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Г.Г. (51 г.) от град Генерал Тошево. По случая е образувано незабавно полицейско производство.

На 1 юли, около 12:55 часа в с. Камен бряг, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес” със софийска регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,76 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържа Е.С. (51 г.) от град Бухово. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 2 юли, около 21:30 часа в с. Преселенци, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. В хода на проверката е установена ръчно свита цигара с тегло 1,35 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Д.Н. (29 г.) от град Г. Тошево. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 2 юли, около 14:30 часа по ул. „Каменица” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ланчия” с пловдивска регистрация, управляван от Г.Г. (40 г.) от град Добрич. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на опиати. По случая е образувано бърз полицейско производство.

На 15 юли, около 19:35 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” със софийска регистрация, управляван от криминално проявения И.С. (28 г.) от град Добрич. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача е с отнето СУМПС и управлява в едногодишен срок от наложено му наказание. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 3 пожара с материални загуби и един пожар, без нанесени материални щети.

3.07.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ

Популярни публикации от този блог

Горя емблематичният подлез пред Ж.П. гарата на град Добрич

Несъобразена скорост

Обръщение от изп. директор на Водоснабдяване и канализация Добрич АД