Dobrich News Добрич новини

Криминална хроника

На 30 юни, около19:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил, паркиран на територията на с. Тюленово, обл. Добрич. Установено е, че чрез отключване, неизвестен извършител е проникнал в автомобила. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от 160 лева и бинокъл. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Шабла.

На 30 юни, около 13:30 часа е получено съобщение за възникнал пожар по непредпазливост в земеделска нива в землището на с. Раковски, обл. Добрич. Вследствие на пожара са унищожение 100 дка пшенични посеви. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

На 1 юли, околи 00:20 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на около 3 км. преди град Добрич по главен път град Варна посока град Добрич. На място е установено, че водач на лек автомобил „БМВ” със старозагорска регистрация блъска движещия се по средата на пътното платно пешеходец на 44-годишни от с. Стожер, обл. Добрич. Вследствие на инцидента, пешеходеца загива на място. Водача на автомобила е тестван за употреба на алкохол, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.

На 30 юни, около 13:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в района на с. Каблешково, обл. Добрич. На място е установено, че водач на товарен автомобил „Волво” със силистренска регистрация с прикачено ремарке натоварено със зърно, поради движение с несъобразена скорост на десен завой, губи конторл над МПС и се преобръща на пътното платно. Вследствие на инцидента водача на автомобила е настанен в МБАЛ Силистра с охлузни рани и болки в коремната област. Извършената проверка за употреба на алкохол е с отрицателен резултат.

На 1 юли, около 02:55 часа в с. Камен бряг, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,11 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан М.Ч. (40 г.) от с. Българево, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 30 юни по ул. „Агликина поляна” в град Добрич е извършена проверка на лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 1 грам, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис и бяло прахообразно вещество с тегло 6,7 грама, реагиращо на полевия тест на метамафетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Г.Т. (18 г.) от с. Соколово, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 1 юли, около 00:40 часа в с. Славеево, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация, управляван от Т.Ж. (29 г.) от град Добрич. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на амфетамин. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 1 юли, около 01:00 часа в с. Оброчище, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фиат” с варненска регистрация. В хода на проверката в пътника в автомобила е установена суха тревна маса с тегло 0,3 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Е.К. (34 г.) от с. Соколово, обл. Добрич. При извършената проверка на водача на автомобила е установена суха тревна маса с тегло 3,4 грама ,реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис и бяло прахообразно вещество с тегло 0,5 грама реагиращо на амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Х.Е. (36 г.) от град Варна. По двата случая са образувани бързи полицейски производства.

На 1 юли, около 10:15 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Рогачево, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 00:00 часа до 10:00 часа на 1 юли чрез отключване, неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от 5 000 евро, ключовете за лек автомобил „Тойота” с варненска регистрация и противозаконно е отнето МПС. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.

На 1 юли, около 23:10 часа в с. Зърнево, обл. Добрич е спрян за проверка мотоциклет без регистрационни табели, управляван от неправоспособния Б.Ю. (20 г.) от с. Орляк, обл. Добрич. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,76 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано незабавно полицейско производство по описа на РУ МВР Тервел.

На 2 юли, около 01:30 часа в град Генерал Тошево е спрян за проверка, лек автомобил „Рено” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,46 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Г.Г. (51 г.) от град Генерал Тошево. По случая е образувано незабавно полицейско производство.

На 1 юли, около 12:55 часа в с. Камен бряг, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес” със софийска регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,76 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържа Е.С. (51 г.) от град Бухово. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 2 юли, около 21:30 часа в с. Преселенци, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. В хода на проверката е установена ръчно свита цигара с тегло 1,35 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Д.Н. (29 г.) от град Г. Тошево. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 2 юли, около 14:30 часа по ул. „Каменица” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ланчия” с пловдивска регистрация, управляван от Г.Г. (40 г.) от град Добрич. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на опиати. По случая е образувано бърз полицейско производство.

На 15 юли, около 19:35 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” със софийска регистрация, управляван от криминално проявения И.С. (28 г.) от град Добрич. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача е с отнето СУМПС и управлява в едногодишен срок от наложено му наказание. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 3 пожара с материални загуби и един пожар, без нанесени материални щети.

3.07.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ