Кражбите днес

На 29 юни е получено съобщение за извършена домова кражба от частен имот на територията на с. Пчеларово, обл. Добрич. Установено е, че през незаключена входна врата, неизвестен извършител е проникнал в жилището. По данни на тъжителя е извършена кражба на монитор, телевизор, електрически трион, електрически тример, миксер, аудио система, електрически трион за дърва и домашно имущество. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

На 28 юни е извършена проверка на търговски обект на територията на град Балчик. В хода на проверката са установени 218 броя слънчеви очила носещи наименованията на световно известни марки, като същите се продават без съгласието на притежателя на изключителното право. По случая е образувано досъдебно производство по описа на ОД МВР Добрич.

На 29 юни, около 13:35 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на територията на с. Овчарово, обл. Добрич. Установено е, че водач на товарен автомобил „Пежо” с разградска регистрация, блъска внезапно излязлото на пътното платно велосипедист на 8-години. Вследствие на инцидента, детето е настанена в МБАЛ Добрич с диагноза разкъсна рана на подбедрица и контузна рана на долна устна, без опасност за живота. Водача на автомобила е изпробван за употреба на алкохол, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 29 юни, около 17:15 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по ул. „Христо Ботев” в град Добрич. Установено е, че водач на лек автомобил „Форд” с добричка регистрация блъска пресичащия пътното платно пешеходец на 10 години. Вследствие на инцидента е пострадало детето, което след обстоен преглед е освободено за домашно лечение с диагноза натъртване на долни крайници. Водача на автомобила е изпробван за употреба на алкохол, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. По случая е съставен АУАН по ЗДвП.

На 29 юни, около 10:15 часа по ул. „Ген. Цимерман” в град Добрич е извършена проверка на криминално проявения К.А. (29 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,3 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа К.А. е задържан в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 29 юни, около 13:20 часа по ул. „Орфей” в град Добрич е извършена проверка на криминално проявения Д.Б. (28 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установено кафяво прахообразно вещество с тегло 0,5 грама ,реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество хероин. С полицейска мярка за срок от 24 часа Д.Б. е задържан в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 29 юни, около 16:10 часа в град Тервел е спрян за проверка товарен автомобил „Скания” със силистренска регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,67 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения П.П. (47 г.) от с. Скала, обл. Силистра. По случая е образувано бързо полицейско производство.

30.06.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ

Популярни публикации от този блог

Горя емблематичният подлез пред Ж.П. гарата на град Добрич

Несъобразена скорост

Обръщение от изп. директор на Водоснабдяване и канализация Добрич АД