Dobrich News Добрич новини

НАП Варна извършва масирани проверки в Балчик

Засиленият контрол по Северното Черноморие за спазване на данъчното законодателство стартира с масирани проверки в гр. Балчик. През вчерашния ден инспектори от „Оперативни проверки“, подкрепени с инспектори от други отдели на териториалната дирекция, провериха 21 обекта в града.
Контрол е осъществен на обекти разположени на крайморската алея и района на двореца в града. По време на проверките данъчните са съставили 7 акта за административно нарушение. Два от тях са за разлика в касовата наличност и отразения оборот на касовите апарати в магазини за хранителни стоки. В пет обекта данъчните са установили, че на клиентите не се издават касови бележки за извършените покупки. Сред тях са обекти за продажба на закуски, плодове и зеленчуци, зоомагазин и магазини за сувенири. Освен съставените актове и петте обекта ще бъдат запечатани от приходната агенция за срок до 30 дни.
Наблюдението и проверките на търговците ще продължи без прекъсване до края на сезона, като ще бъде разширен обхватът на проверяваните обекти. Основната цел на масираните проверки по Северното Черноморие е да се постигне трайна промяна на поведението на търговците към доброволно спазване на данъчното законодателство и реално отчитане на оборотите.
Сигнали за неиздадени касови бележки гражданите могат да подават на телефона на НАП 0700 18 700 или на имейл infocenter@nra.bg