.

НАП Варна извършва масирани проверки в Балчик

Засиленият контрол по Северното Черноморие за спазване на данъчното законодателство стартира с масирани проверки в гр. Балчик. През вчерашния ден инспектори от „Оперативни проверки“, подкрепени с инспектори от други отдели на териториалната дирекция, провериха 21 обекта в града.
Контрол е осъществен на обекти разположени на крайморската алея и района на двореца в града. По време на проверките данъчните са съставили 7 акта за административно нарушение. Два от тях са за разлика в касовата наличност и отразения оборот на касовите апарати в магазини за хранителни стоки. В пет обекта данъчните са установили, че на клиентите не се издават касови бележки за извършените покупки. Сред тях са обекти за продажба на закуски, плодове и зеленчуци, зоомагазин и магазини за сувенири. Освен съставените актове и петте обекта ще бъдат запечатани от приходната агенция за срок до 30 дни.
Наблюдението и проверките на търговците ще продължи без прекъсване до края на сезона, като ще бъде разширен обхватът на проверяваните обекти. Основната цел на масираните проверки по Северното Черноморие е да се постигне трайна промяна на поведението на търговците към доброволно спазване на данъчното законодателство и реално отчитане на оборотите.
Сигнали за неиздадени касови бележки гражданите могат да подават на телефона на НАП 0700 18 700 или на имейл infocenter@nra.bg
Reactions: 
Добрич, България Balchik, Bulgaria

Сподели в любимата си социална мрежа

Подобни материали

НАП 6967584266200443028

Публикуване на коментар Default Comments

В коментара си можете да добавите снимка, като ползвате код: [img]адреса–на-вашата-снимка[/img]
и видео с код: [video]адрес-на-вашето-видео[/video]

emo-but-icon

Translate

Рекламата ви тук!

Горещи

Скорошни

Коментари

Какво искате да четете на сайта ни?

Приятели?


Рекламата Ви тук!

Абононамент с e-mail

me.bestjobs.bg

me.bestjobs.bg

Обяви

Daewoo LanosПродава: Daewoo Lanos 1.4 хечбек, 2001, сив металик, 102 хил. км, бензин, ръчни, EURO 2, 2/3 врати, 75 к.с., 1400 куб.см, сервоуправление, 2 аirbags, климатик, ел.стъкла, стерео уредба, радио, USB, с комплекти зимни и летни гуми, застраховка, год. преглед, платен данък. Запазен и работещ безупречно автомобил. ☎ 0895/ 168 768
item