Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес в Балчик

На 14 юни, около 06:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот, находящ се във вилната зона на град Балчик. Установено е, че за времето от 00:00 часа до 06:00 часа на 14 юни, неизвестен извършител е проникнал през незаключена врата на втория етаж на вилата. По данни на тъжителя е извършена кражба на сребърни и златни накити, сумата от 60 лева и 300 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

На 14 юни, около 07:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот, находящ се във вилната зона на град Балчик. Установено е, че за времето от 02:00 часа до 06:45 часа на 14 юни неизвестен извършител е проникнал през незаключена входна врата. По данни на тъжителя е извършена кражба на 4 600 евро, 20 000 рубли и златни накити. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

На 14 юни, около 17:20 часа са извършени проверки в частен имот по ул. „Опълченска” и по бул. „Русия” в град Добрич, обитавани от О.Б. (51 г.). В хода на проверката са установени суха тревна маса с тегло 2 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество марихуана, полиетиленови пликчета и мелничка, която е използвана за раздробяване на тревната маса. С полицейска мярка за срок от 24 часа О.Б. е задържан в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 14 юни, около 21:0 часа в с. Спасово, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с варненска регистрация. В хода на проверката е установено, че водача на автомобила е неправоспособен и управлява в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,50 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения К.К. (36 г.) от с. Спасово. По случая е образувано незабавно полицейско производство по описа на РУ МВР Г. Тошево.

На 14 юни, около 19:15 часа е извършена проверка на питейно заведение, находящо се в с. Ваклино, обл. Добрич, стопанисвано от Ж.Ч. (52 г.). В хода на проверката са установени 20 литра високо-алкохолна напитка, без акцизен бандерол. Собственика на обекта не представя надлежна документация за произхода и съхранението на ракията. Работата по случая продължава по описа на РУ МВР Шабла.

15.06.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ