Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 21 юни, около 21:00 часа е получено съобщение за извършена грабеж в района на ул. „Вардар” в град Добрич. Установено е, че неизвестен извършител, чрез използване на сила е отнел от владението на 67-годишна жена от град Добрич дамска чанта. При обход в района на произшествието е установена захвърлена чантата, като от нея липса портфейл с намиращата се в него сума около 20 лева. Вследствие на инцидента, жената е получила повърхностни охлузни рани от падането, прегледана в ЦСМП Добрич. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 21 юни, около 15:50 часа е получено съобщение за извършена кражба от апартамент по ул. „Оп. Д. Ковачев” в град Добрич. Установено е, че за времето от 10:00 часа до 15:30 часа на 21 юни, чрез отключване на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в жилището. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от 750 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 21 юни, около 09:50 часа е получено съобщение за извършена кражба от земеделска нива в землището на с. Могилище, обл. Добрич. Установено е, че неизвестен извършител е извършил кражба на 100 метра маркуч и около 110 крана, всички от система за капково напояване. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

На 21 юни, около 14:30 часа в град Генерал Тошево е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,63 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Т.Е. (70 г.) от град Генерал Тошево. По случая е образувано бързо полицейско производство.

След проведени оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия, от служителите на РУ МВР Балчик е установен и задържан криминално проявения и осъждан М.Б. (30 г.) от град Варна. В хода на работа е установено, че мъжа е извършител на грабеж на сумата от 120 лева и два броя мобилни апарата. На 29 май, т.г. М.Б. се качва на таксиметров автомобил в град Варна. На влизане в град Балчик, клиента удря в лицето таксиметровия водач, отнема от владението му мъжка чантичка и побягва в неизвестна посока. На извършителя е наложена мярка „задържане под стража”. Работата


по установяване и документиране на цялостната му престъпна дейност продължава по описа на РУ МВР Балчик.


22.06.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ