Кражбите днес

На 21 юни, около 21:00 часа е получено съобщение за извършена грабеж в района на ул. „Вардар” в град Добрич. Установено е, че неизвестен извършител, чрез използване на сила е отнел от владението на 67-годишна жена от град Добрич дамска чанта. При обход в района на произшествието е установена захвърлена чантата, като от нея липса портфейл с намиращата се в него сума около 20 лева. Вследствие на инцидента, жената е получила повърхностни охлузни рани от падането, прегледана в ЦСМП Добрич. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 21 юни, около 15:50 часа е получено съобщение за извършена кражба от апартамент по ул. „Оп. Д. Ковачев” в град Добрич. Установено е, че за времето от 10:00 часа до 15:30 часа на 21 юни, чрез отключване на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в жилището. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от 750 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 21 юни, около 09:50 часа е получено съобщение за извършена кражба от земеделска нива в землището на с. Могилище, обл. Добрич. Установено е, че неизвестен извършител е извършил кражба на 100 метра маркуч и около 110 крана, всички от система за капково напояване. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

На 21 юни, около 14:30 часа в град Генерал Тошево е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,63 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Т.Е. (70 г.) от град Генерал Тошево. По случая е образувано бързо полицейско производство.

След проведени оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия, от служителите на РУ МВР Балчик е установен и задържан криминално проявения и осъждан М.Б. (30 г.) от град Варна. В хода на работа е установено, че мъжа е извършител на грабеж на сумата от 120 лева и два броя мобилни апарата. На 29 май, т.г. М.Б. се качва на таксиметров автомобил в град Варна. На влизане в град Балчик, клиента удря в лицето таксиметровия водач, отнема от владението му мъжка чантичка и побягва в неизвестна посока. На извършителя е наложена мярка „задържане под стража”. Работата


по установяване и документиране на цялостната му престъпна дейност продължава по описа на РУ МВР Балчик.


22.06.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ

Популярни публикации от този блог

Горя емблематичният подлез пред Ж.П. гарата на град Добрич

Несъобразена скорост

Обръщение от изп. директор на Водоснабдяване и канализация Добрич АД