Dobrich News Добрич новини

Криминални новини

На 19 юни, около 09:20 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на около 1 км. преди разклона за с. Златия, обл. Добрич. Установено е, че лек автомобил „Мерцедес” със силистренска регистрация при маневра изпреварване на забранен участък се удря последователно в насрещно движещите се лек автомобил „Ауди” с варненска регистрация и товарен автомобил „Скания” със софийска регистрация. За да предотврати удар в прикаченото ремарке на товарния автомобил, водач на лек автомобил „Форд” прави маневра на дясно и се удря в крайпътно дърво. Вследствие на ПТП, товарния автомобил удря лекия автомобил „Ауди”. От настъпилото произшествие е пострадал водача на лек автомобил „Мерцедес” И.И. (35 г.) от с. Айдемир, обл. Силистра. Същия е транспортиран и настанен в МБАЛ Добрич с фрактури на долен крайник. Всички участници в ПТП са изпробвани за употреба на алкохол, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 19 юни, около 09:30 часа е получено съобщение за умишлено увреждане на частен имот на територията на с. Пчеларово, обл. Добрич. Установено е, че на 18 юни, криминално проявения А.Р. (44 г.) от с. Свобода при посещение в имота и възникнал скандал. Същия счупва прозорците на жилището, част от посудата и телевизора. След проведени ОИМ извършителя е установен и задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19 юни, около 19:30 часа в с. Белгун, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ситроен” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол на водача на автомобила, цифровата индикация отчита наличието на 1,60 промила алкохол. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан английския гражданин П.С. на 71 г., жив. в с. Белгун. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19 юни, около 19:00 часа в град Балчик е извършена проверка на руския гражданин А.Н. (46 г.). В хода на проверката е установена ръчно свита цигара и пластмасово шише със суха тревна маса, с тегло 0,6 грама. При извършения полеви тест, сухата тревна маса, реагира на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа А.Н. е задържан в РУ МВР Балчик. По случая е образувано бързо полицейско производство.

20.06.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ