Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 9 юни, около 20:15 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по околовръстен път на град Добрич в района на разклона за с. Богдан. Установено е, че водач на лек автомобил „Хюндай” с добричка регистрация при излизане от земеделски път не пропуска движещия се по околовръстен път лек автомобил „Фолксваген” с варненска регистрация. Вследствие на инцидента е пострадала возещото се дете в лек автомобил „Хюндай”. Осем годишното момиче настанена в МБАЛ Добрич с порезни рани на главата, без опасност за живота. Двамата водачи на МПС са изпробвани за употреба на алкохол, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. По случая е съставен АУАН по ЗДвП.

На 9 юни, около 22:20 часа по ул. „Агликина поляна” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Хюндай” с добричка регистрация, управляван от криминално проявения Р.Р. (24 г.) от град Добрич. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителна проба за употребата на канабис. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача е неправоспособен. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,7 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа Р.Р. е задържан в Първо РУ МВР Добрич.

На 10 юни, около 00:40 часа по ул. „Иван Шишман” в град Добрич е извършена проверка на товарен автомобил „Ивеко”. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 0,6 грама, реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения Р.И. (25 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 9 юни, около 21:30 часа е получено съобщение за умишлено увреждане на лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация в с. Пчеларово, състоящо се в счупване на огледало за обратно виждане и стъкло на задна дясна врата. От проведените незабавни ОИМ и ПСД от полицейските служители е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Д.Н. (25 г.) от с. Пчеларово. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 10 юни, около 06:10 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Орляк, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 21:00 часа на 9 юни до 06:00 часа на 10 юни неизвестен извършител е проникнал в стопанска постройка в двора на имота. По данни на тъжителя е извършена кражба на два броя ръчни електрически инструмента, конска амуниция и чугунен съд. По случая е образувано досъдебно производство.

На 10 юни, около 18:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в град Балчик. Установено е, че при маневра на заден ход, водач на лек автомобил с добричка регистрация, удря с предна дясна гума на автомобила 4-годшния И.Б. от град Балчик. Водача на автомобила откарва пострадалото дете до ЦСМП град Балчик, за преглед. Вследствие на инцидента детето е настанено в МБАЛ Добрич с диагноза прохлузвания и наранявания на меките тъкани, без фрактури и без опасност за живота. По случая е взето отношение по административен ред.

На 10 юни, около 10:00 часа по ул. „Кл. Охридски” в град Добрич е извършена проверка на криминално проявените Я.И. (38 г.), Д.А. (30 г.) и К.К. (35 г.), и тримата от град Добрич. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,7 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа тримата са задържани в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 10 юни, около 20:25 часа в района на с. Стражица, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген”, без регистрационни табели управляван от Е.А. (35 г.) от с. Бобовец, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 11 юни, около 01:10 часа по главен път град Силистра град Добрич, в района на с. Хитово, е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,85 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан А.А. (36 г.) от с. Воднянци, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 10 юни, около 14:30 часа в района на с. Ангеларий, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген”, без регистрационни табели управляван от Е.А. (25 г.) от с. Зарник, обл. Силистра. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 11 юни, около 13:10 часа е получено съобщение за пострадал мъж вследствие на нанесен побой в землището на с. Орляк, обл. Добрич. Установено е, че е възникнал скандал между Д.Р. (18 г.) и криминално проявения К.Д. (25 г.), и двамата от с. Орляк. Д.Р., успява да нанесе удари с твърд предмет в областта на главата на К.Д. Вследствие на инцидента К.Д. е настанен в МБАЛ Добрич с черепно мозъчна травма, без опасност за живота. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на РУ МВР Тервел.

На 11 юни, около 11:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, паркиран в района на ул. „Оп. Д. Ковачев” в град Добрич. Установено е, че чрез взлом на прозорец на задна врата, неизвестен извършител е проникнал в МПС. По данни на тъжителя е извършена кражба на СД плейър. По случая е образувано досъдебно производство.

На 11 юни, около 12:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил „Рено” с добричка регистрация, паркиран по бул. „Добруджа” в град Добрич. Установено е, че чрез взлом на прозорец на задна врата, неизвестен извършител е проникнал в МПС. По данни на тъжителя е извършена кражба на СД плейър. По случая е образувано досъдебно производство.

На 11 юни, около 21:25 часа по ул. „Теменуга” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Д.Д. (21 г.) от с. Стожер, обл. Добрич. По случая е образувано незабавно полицейско производство.

На 11 юни, около 23:40 часа по бул. „25-ти Септември” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация, управляван от Т.М. (21 г.) от с. Ловчанци и пътници Н.А. (30 г.) от град Добрич и Н.С. (17 г.) от с. Ловчанци. В хода на проверката са установени суха тревна маса с тегло 2 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис и бяло прахообразно вещество с тегло 0,5 грама реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество амфетамин. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителна проба за употребата на канабис и кокаин. С полицейска мярка за срок от 24 часа тримата са задържани в Първо РУ МВР Добрич.

На 11 юни, около 18:50 часа в с .Кранево, обл. Добрич е спрян за проверка мотоциклет марка „Дайтона”. В хода на проверката на пътника е установена суха тревна маса с тегло 1 грам, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Б.Р. (24 г.) от с. Оброчище, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.


12.06.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ