Кражбите днес

На 9 юни, около 20:15 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по околовръстен път на град Добрич в района на разклона за с. Богдан. Установено е, че водач на лек автомобил „Хюндай” с добричка регистрация при излизане от земеделски път не пропуска движещия се по околовръстен път лек автомобил „Фолксваген” с варненска регистрация. Вследствие на инцидента е пострадала возещото се дете в лек автомобил „Хюндай”. Осем годишното момиче настанена в МБАЛ Добрич с порезни рани на главата, без опасност за живота. Двамата водачи на МПС са изпробвани за употреба на алкохол, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. По случая е съставен АУАН по ЗДвП.

На 9 юни, около 22:20 часа по ул. „Агликина поляна” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Хюндай” с добричка регистрация, управляван от криминално проявения Р.Р. (24 г.) от град Добрич. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителна проба за употребата на канабис. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача е неправоспособен. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,7 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа Р.Р. е задържан в Първо РУ МВР Добрич.

На 10 юни, около 00:40 часа по ул. „Иван Шишман” в град Добрич е извършена проверка на товарен автомобил „Ивеко”. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 0,6 грама, реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения Р.И. (25 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 9 юни, около 21:30 часа е получено съобщение за умишлено увреждане на лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация в с. Пчеларово, състоящо се в счупване на огледало за обратно виждане и стъкло на задна дясна врата. От проведените незабавни ОИМ и ПСД от полицейските служители е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Д.Н. (25 г.) от с. Пчеларово. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 10 юни, около 06:10 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Орляк, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 21:00 часа на 9 юни до 06:00 часа на 10 юни неизвестен извършител е проникнал в стопанска постройка в двора на имота. По данни на тъжителя е извършена кражба на два броя ръчни електрически инструмента, конска амуниция и чугунен съд. По случая е образувано досъдебно производство.

На 10 юни, около 18:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в град Балчик. Установено е, че при маневра на заден ход, водач на лек автомобил с добричка регистрация, удря с предна дясна гума на автомобила 4-годшния И.Б. от град Балчик. Водача на автомобила откарва пострадалото дете до ЦСМП град Балчик, за преглед. Вследствие на инцидента детето е настанено в МБАЛ Добрич с диагноза прохлузвания и наранявания на меките тъкани, без фрактури и без опасност за живота. По случая е взето отношение по административен ред.

На 10 юни, около 10:00 часа по ул. „Кл. Охридски” в град Добрич е извършена проверка на криминално проявените Я.И. (38 г.), Д.А. (30 г.) и К.К. (35 г.), и тримата от град Добрич. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,7 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа тримата са задържани в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 10 юни, около 20:25 часа в района на с. Стражица, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген”, без регистрационни табели управляван от Е.А. (35 г.) от с. Бобовец, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 11 юни, около 01:10 часа по главен път град Силистра град Добрич, в района на с. Хитово, е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,85 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан А.А. (36 г.) от с. Воднянци, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 10 юни, около 14:30 часа в района на с. Ангеларий, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген”, без регистрационни табели управляван от Е.А. (25 г.) от с. Зарник, обл. Силистра. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 11 юни, около 13:10 часа е получено съобщение за пострадал мъж вследствие на нанесен побой в землището на с. Орляк, обл. Добрич. Установено е, че е възникнал скандал между Д.Р. (18 г.) и криминално проявения К.Д. (25 г.), и двамата от с. Орляк. Д.Р., успява да нанесе удари с твърд предмет в областта на главата на К.Д. Вследствие на инцидента К.Д. е настанен в МБАЛ Добрич с черепно мозъчна травма, без опасност за живота. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на РУ МВР Тервел.

На 11 юни, около 11:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, паркиран в района на ул. „Оп. Д. Ковачев” в град Добрич. Установено е, че чрез взлом на прозорец на задна врата, неизвестен извършител е проникнал в МПС. По данни на тъжителя е извършена кражба на СД плейър. По случая е образувано досъдебно производство.

На 11 юни, около 12:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил „Рено” с добричка регистрация, паркиран по бул. „Добруджа” в град Добрич. Установено е, че чрез взлом на прозорец на задна врата, неизвестен извършител е проникнал в МПС. По данни на тъжителя е извършена кражба на СД плейър. По случая е образувано досъдебно производство.

На 11 юни, около 21:25 часа по ул. „Теменуга” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Д.Д. (21 г.) от с. Стожер, обл. Добрич. По случая е образувано незабавно полицейско производство.

На 11 юни, около 23:40 часа по бул. „25-ти Септември” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация, управляван от Т.М. (21 г.) от с. Ловчанци и пътници Н.А. (30 г.) от град Добрич и Н.С. (17 г.) от с. Ловчанци. В хода на проверката са установени суха тревна маса с тегло 2 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис и бяло прахообразно вещество с тегло 0,5 грама реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество амфетамин. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителна проба за употребата на канабис и кокаин. С полицейска мярка за срок от 24 часа тримата са задържани в Първо РУ МВР Добрич.

На 11 юни, около 18:50 часа в с .Кранево, обл. Добрич е спрян за проверка мотоциклет марка „Дайтона”. В хода на проверката на пътника е установена суха тревна маса с тегло 1 грам, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Б.Р. (24 г.) от с. Оброчище, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.


12.06.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ

Популярни публикации от този блог

Горя емблематичният подлез пред Ж.П. гарата на град Добрич

Несъобразена скорост

Обръщение от изп. директор на Водоснабдяване и канализация Добрич АД