ПТП с пострадал пешеходец

На 19 май, около 14:20 часа е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил „Тойота” с добричка регистрация. Установено е, че за времето от 14:00 часа до 14:15 часа на 19 май, чрез отключване, неизвестен извършител е проникнал в МПС. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от 8 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 19 май, около 21:45 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по главен път I-9 в района на кръговото кръстовище на град Балчик. Установено е, че лек автомобил „Фолксваген”, с варненска регистрация управляван от Я.Я. (48 г.) от град Варна, застига и блъска движещия се пред него колесен трактор „ЮМЗ” с прикачено ремарке. Около 21:55 часа товарен автомобил „Форд” със силистренска регистрация, движещ се в същата посока се блъска в задната част на участвалия в ПТП лек автомобил. Вследствие на инцидента са нанесени значителни материални щети по МПС. Водача на лек автомобил „Фолксваген” е настанен за наблюдение в МБАЛ Балчик с порезни рани и нажилвания от пчели, пренасяни в пчелни кошери в ремаркето на колесния трактор. При извършената проверка за употреба на алкохол на водача на лек автомобил „Фолксваген”, цифровата индикация отчита наличието на 2,16 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19 май, около 20:20 часа е извършена проверка на частен имот на територията на с. Спасово, обл. Добрич, обитавана от Й.С. (22 г.). В хода на проверката е установено незаконно присъединяване към електропреносната мрежа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 20 май, около 07:25 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с пострадал пешеходец по ул. „Агликина Поляна” в град Добрич. Установено е, че водач на лек автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация блъска намиращата се на пътното платно пешеходец 77 г. от град Добрич. След настъпването на ПТП, водача на автомобила напуска МПС и се укрива. От настъпилото ПТП, е пострадала жената, която е настанена в МБАЛ Добрич с черепно мозъчна травма, фрактура на долен десен крайник, с опасност за живота. Незабавно са предприети ОИМ и ПСД от полицейските служители, като е установен водача на автомобила, криминално проявения С.С. (31 г.) от град Добрич. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че същия е неправоспособен и управлява в едногодишен срок от наложено му наказание. Извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, констатира наличието на 0,36 промила алкохол, в издишания от водача въздух. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, уреда отчита положителен резултата за употребата на кокаин и канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа С.С. е задържан в Първо РУ МВР Добрич. По случая се работи в условията на досъдебно производство.

На 21 май, около 12:35 часа е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил „Мазда”, паркиран във вилната зона на град Балчик. Установено е, че чрез взлом на врата, неизвестен извършител е проникнал в МПС. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от около 15 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

На 21 май, около 21:30 часа по ул. „Армейска” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Рено” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества на водача с техническо средство, уреда отчита положителен резултат за употребата на канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан И.П. (21 г.) от град Добрич. По случая е образувано незабавно полицейско производство.

22.05.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ

Популярни публикации от този блог

Горя емблематичният подлез пред Ж.П. гарата на град Добрич

Несъобразена скорост

Обръщение от изп. директор на Водоснабдяване и канализация Добрич АД