Dobrich News Добрич новини

ПТП с пострадал пешеходец

На 19 май, около 14:20 часа е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил „Тойота” с добричка регистрация. Установено е, че за времето от 14:00 часа до 14:15 часа на 19 май, чрез отключване, неизвестен извършител е проникнал в МПС. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от 8 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 19 май, около 21:45 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по главен път I-9 в района на кръговото кръстовище на град Балчик. Установено е, че лек автомобил „Фолксваген”, с варненска регистрация управляван от Я.Я. (48 г.) от град Варна, застига и блъска движещия се пред него колесен трактор „ЮМЗ” с прикачено ремарке. Около 21:55 часа товарен автомобил „Форд” със силистренска регистрация, движещ се в същата посока се блъска в задната част на участвалия в ПТП лек автомобил. Вследствие на инцидента са нанесени значителни материални щети по МПС. Водача на лек автомобил „Фолксваген” е настанен за наблюдение в МБАЛ Балчик с порезни рани и нажилвания от пчели, пренасяни в пчелни кошери в ремаркето на колесния трактор. При извършената проверка за употреба на алкохол на водача на лек автомобил „Фолксваген”, цифровата индикация отчита наличието на 2,16 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19 май, около 20:20 часа е извършена проверка на частен имот на територията на с. Спасово, обл. Добрич, обитавана от Й.С. (22 г.). В хода на проверката е установено незаконно присъединяване към електропреносната мрежа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 20 май, около 07:25 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с пострадал пешеходец по ул. „Агликина Поляна” в град Добрич. Установено е, че водач на лек автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация блъска намиращата се на пътното платно пешеходец 77 г. от град Добрич. След настъпването на ПТП, водача на автомобила напуска МПС и се укрива. От настъпилото ПТП, е пострадала жената, която е настанена в МБАЛ Добрич с черепно мозъчна травма, фрактура на долен десен крайник, с опасност за живота. Незабавно са предприети ОИМ и ПСД от полицейските служители, като е установен водача на автомобила, криминално проявения С.С. (31 г.) от град Добрич. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че същия е неправоспособен и управлява в едногодишен срок от наложено му наказание. Извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, констатира наличието на 0,36 промила алкохол, в издишания от водача въздух. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, уреда отчита положителен резултата за употребата на кокаин и канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа С.С. е задържан в Първо РУ МВР Добрич. По случая се работи в условията на досъдебно производство.

На 21 май, около 12:35 часа е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил „Мазда”, паркиран във вилната зона на град Балчик. Установено е, че чрез взлом на врата, неизвестен извършител е проникнал в МПС. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от около 15 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

На 21 май, около 21:30 часа по ул. „Армейска” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Рено” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества на водача с техническо средство, уреда отчита положителен резултат за употребата на канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан И.П. (21 г.) от град Добрич. По случая е образувано незабавно полицейско производство.

22.05.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ