Dobrich News Добрич новини

8-мата Благотворителна кампания

8-мата Благотворителна кампания в подкрепа на децата и семействата на загиналите и пострадали при и по повод изпълнение на служебния си дълг служители от структурите на МВР,Министерство на правосъдието – Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и Министерство на отбраната в град Варна.

Организатори са Синдикална Федерация на служителите в МВР,Синдикат на служителите в затворите в България и Сдружение на жените военнослужещи.

С подкрепата на Варненска и Великопреславска Света митрополия,Военноморски сили на Република България, Община Варна, Областна дирекция на МВР Варна, ГД“ Изпълнение на наказанията“ и „Охрана“ към Министерство на правосъдието, Зонален съвет на БФС,ВВМУ „Никола Й.Вапцаров“ Варна, ПФК „Черно море“ и Фк „Спартак“ Варна,печатница „Хеликспрес“.

Предвидени мероприятия:

1.Детски концерта на открито-

-Дата и час: 03.06.2017 г. 11.00 часа

-Място:Морска гара –Варна, Вход на Морска градина град Варна (до Слънчевия часовник), или сцена Амфитеатър под Пантеона.Допълнително ще бъде уточнено.

-Водещи:

-Светлана Ефендулова и Пламен Георгиев

-Предвижда се провеждане на концертна програма,която ще бъде открита с изпълнение на Химна на Република България от Представителния духов оркестър на ВМС на Република България и изпълнение на Биляна Тодорова –дете от кампанията и кръгло сираче.

-Демонстрации на бойно-приложни техники в изпълнения на Варненска Айкидо Академия,Теакуондо клуб „Одесос“ Варна и Специални сили към ВМС.

-Рулеви игри под ръководството на служители на сектор „Пътна полиция –КАТ“ към ОД на МВР Варна

-Всички участници и гости ще имат възможността да разгледат отблизо служебни автомобили на „Военна полиция“,“Гранична полиция“, Специализирани полицейски сили, ГД „Охрана“ и „ Изпълнение на наказанията“,ГД „ПБЗН“ ,Пункт за базиране и водолазно оборудване,помощни средства,униформи и други.

2.8-ми Благотворителен футболен турнир на малки вратички –

08.00 -20.30 на 17.06.2017 год.

09.00 -16.00 часа на 18.06.2017 год.


Общински игрища,находящи се в двора на Технически Университет Варна.

През годините проведохме 7 Благотворителни футболни турнира на малки вратички. Средния брой отбори, участвали в турнира се движеше между 25-35 отбора,а на откриването благотворителни срещи изиграха деца от футболните школи на ПФК "Черно море",ФК "Спартак" Варна,ДФК "Делфините",ОДК -Варна и други.В отбора на организаторите участие са вземали футболните звезди Пламен Тимнев, Георги Иванов,Диян Дончев, покойния Живко Господинов,Георги Арнаудов, Красимир Зафиров, Бойчо Марев, Антон Фажев, Бойко Косев, Председателя на ЗС на БФС Варна Георги Мирчев,Димо Момиров и много други. Средния брой на участниците в турнира надхвърляше триста, а в концертните програми над двеста. В мероприятията през годините с участие са се включвали институции като Летище Варна, Пристанище Варна, Община Варна, Щаб на ВМС на Република България, Общински детски комплекс Варна, Регионален инспекторат по образованието Варна, Дворец на културата и спорта Варна, Фестивален и конгресен център Варна, деца от различни училища и детски градини, популярни музикални изпълнители като Деси Добрева. Подкрепа с участие са заявявали формацията Тутурутка,Ейнджъл Войсис, брейк-формцията "Крейзи Форс", читалища, танцов клуб "Огледало", шлагерно студио "Да" и много,много други.

Годишно събраната сума варираше между седем до четиринадесет хиляди лева.С подкрепата на Варненски Свободен Университет успяхме да осигурим годишна стипендия в размер на хиляда лева на Станислав Филипов -дете на трагично загиналия наш колега и приятел Филип Филипов. С подкрепата на Община Варна и други институции децата и семействата на загиналите и пострадали наши колеги и приятели бяха подпомагани по различен начин.