Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 25 май, около 11:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Медово, обл. Добрич. Установено е ,че за времето от 23 май до 25 май т.г., чрез взлом на метална решетка, неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на 10 броя електрически уреди от жилището. По случая е образувано досъдебно производство.

На 25 май се тъжи 78-годишен жител на с. Подслон, обл. Добрич. По данни на тъжителя за времето от 09:00 часа до 09:20 часа неизвестен извършител е извършил кражба на чанта с намиращите се в нея лични вещи и документи, и сумата от 360 лева. Вещта обект на посегателството е била оставена на автобусна спирка в с. Карапелит, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 25 май, около 08:55 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Коларци, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 15 май до 24 май т.г., неизвестен извършител е проникнал през незаключена входна врата в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на моторен трион. От незабавно предприетите ОИМ и ПСД е установен извършителя на деянието А.Н. (27 г.) от с. Коларци. Вещта обект на посегателството е установена и върната на собственика. По случая е образувана проверка.

На 25 май, около 17:00 часа в село Кочмар, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” със силистренска регистрация. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 1,2 грама, реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани криминално проявените Г.Ш. (26 г.), Д.К. (32 г.) и А.С. (31 г.), и тримата от град Тервел. При извършената проверка на водача на автомобила Г.Ш. за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на амфетамин. По двата случая е образувани бързи полицейски производства.

На 24 май, около 18:00 часа в град Добрич е извършена проверка на криминално проявения А.С. (22 г.). В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,4 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 25 май, около 14:30 часа в района на ж.к. „Строител” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Рено” с добричка регистрация. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, уреда отчита положителен резултата за употребата на канабис и амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан И.И. (21 г.) от град Добрич. По случая е образувано незабавно полицейско производство.

На 26 май, около 02:00 часа по бул. „Добруджа” в град Добрич е извършена проверка на криминално проявения Я.Д. (30 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 4 грама, реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество амфетамин. По случая е образувано бързо полицейско производство.

26.05.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ