Кражбите днес

На 25 май, около 11:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Медово, обл. Добрич. Установено е ,че за времето от 23 май до 25 май т.г., чрез взлом на метална решетка, неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на 10 броя електрически уреди от жилището. По случая е образувано досъдебно производство.

На 25 май се тъжи 78-годишен жител на с. Подслон, обл. Добрич. По данни на тъжителя за времето от 09:00 часа до 09:20 часа неизвестен извършител е извършил кражба на чанта с намиращите се в нея лични вещи и документи, и сумата от 360 лева. Вещта обект на посегателството е била оставена на автобусна спирка в с. Карапелит, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 25 май, около 08:55 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Коларци, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 15 май до 24 май т.г., неизвестен извършител е проникнал през незаключена входна врата в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на моторен трион. От незабавно предприетите ОИМ и ПСД е установен извършителя на деянието А.Н. (27 г.) от с. Коларци. Вещта обект на посегателството е установена и върната на собственика. По случая е образувана проверка.

На 25 май, около 17:00 часа в село Кочмар, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” със силистренска регистрация. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 1,2 грама, реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани криминално проявените Г.Ш. (26 г.), Д.К. (32 г.) и А.С. (31 г.), и тримата от град Тервел. При извършената проверка на водача на автомобила Г.Ш. за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на амфетамин. По двата случая е образувани бързи полицейски производства.

На 24 май, около 18:00 часа в град Добрич е извършена проверка на криминално проявения А.С. (22 г.). В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,4 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 25 май, около 14:30 часа в района на ж.к. „Строител” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Рено” с добричка регистрация. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, уреда отчита положителен резултата за употребата на канабис и амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан И.И. (21 г.) от град Добрич. По случая е образувано незабавно полицейско производство.

На 26 май, около 02:00 часа по бул. „Добруджа” в град Добрич е извършена проверка на криминално проявения Я.Д. (30 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 4 грама, реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество амфетамин. По случая е образувано бързо полицейско производство.

26.05.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ

Популярни публикации от този блог

Горя емблематичният подлез пред Ж.П. гарата на град Добрич

Несъобразена скорост

Обръщение от изп. директор на Водоснабдяване и канализация Добрич АД