Dobrich News Добрич новини

Криминални новини

На 15 май, около 09:05 часа е получено съобщение за извършена кражба от офис помещение, находящо се по ул. „Ген. Гурко” в град Добрич. Установено е, че за времето от 15:00 часа на 14 май до 09:20 часа на 15 май, чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в обекта. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от 250 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

На 15 май, около 13:00 часа се тъжи 76-годишна жена от град Добрич. По данни на тъжителката, около 10:00 часа е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж, представящ се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимия полицай поисква съдействието на възрастната жена за залавяне на телефонни измамници. Жената оставя пред жилището си сумата от 3 210 лева. След като разбира, че е била измамена сигнализира в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 15 май, около 08:40 часа е получено съобщение за възникнал пътен инцидент по бул. „Русия” в град Добрич. Установено е, че при движение в посока ж.к. „Иглика”, метално парче с размер 15х15 изпада от мостовото съоръжение и се забива в пластмасова броня, придържаща предно панорамно стъкло на лек автомобил „Ситроен” с добричка регистрация. При инцидента, няма пострадали.

На 16 май, около 00:10 часа в град Тервел е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,15 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан А.Р. (46 г.) от с. Жегларци, обл. Добрич. По случая е образувано незабавно полицейско производство.

След проведени оперативно издирвателни мероприятия от полицейските служители е задържан Д.П. (18 г.) от град Добрич. В хода на работа е установено, че същия е извършител на кражба на мобилен телефон от офисно помещение, находящо се по ул. „Ген. Гурко” в град Добрич. Работата по случая продължава.

На 15 май, около 17:30 часа в с. Кардам, обл. Добрич е извършена проверка на А.С. (22 г.) от с. Кардам. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 3,3 грама, реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество амфетамин. При последвалите процесуално следствени действия е извършена проверка на частен имот, обитаван от Н.К. (25 г.) в с. Кардам е установена суха тревна маса с тегло 2 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. По двата случая са образувани досъдебни производства по описа на РУ МВР Г. Тошево.

На 12 май след проведени оперативно издирвателни мероприятия от криминалисти на Първо РУ МВР Добрич са задържани Д.М. (16 г.), Ц.К. (15 г.), Г.Н. (17 г.), С.С. (18 г.), Н.И. (21 г.) и П.К. (17 г.), и шестимата от град Добрич. В хода на работа е установено, че същите в различно съучастие са извършители на серия взломни кражби от търговски обекти на територията на град Добрич, както следва:
- Взломна кражба на дамска чанта и два скейтборда, извършена на 6 май, от търговски обект по ул. „Независимост” в град Добрич.
- Взломна кражба на пълнители и части за електронни цигари, извършена за времето от 22 април до 23 април, от търговски обект, находящ се по ул. „Батак” в град Добрич.
- Взломна кражба на риболовно оборудване, извършена на 21 април от търговски обект, находящ се по ул. „Батак” в град Добрич.
- Взломна кражба на два комплекта електронни цигари и пълнители с течности, извършена на 23 февруари от търговски обект, находящ се по ул. „Ген. Гурко” в град Добрич.
- Взломна кражба на 10 броя електронни цигари и течност за тях, извършена на 20 февруари от търговски обект, находящ се по ул. „Ген. Гурко” в град Добрич.
Част от инкриминираните вещи са открити и иззети по надлежния ред. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на извършителите продължава по описа на Първо РУ МВР Добрич.
Материалите са докладвани на РП Добрич.


16.05.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ