Dobrich News Добрич новини

Криминалните вчера

На 16 май, около 09:10 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на град Добрич. Установено е, че за времето от 17:30 часа на 15 май до 08:30 часа на 16 май, неизвестен извършител е проникнал в двора на къща, находяща се по ул. „Твърдица”. По данни на тъжителя е извършена кражба на 240 броя разсад домат и около 250 метра маркуч за капково напояване. По случая е образувано досъдебно производство.

На 16 май, около 11:45 часа е извършена проверка на частен имот находящ се във вилната зона на град Балчик, собственост на 68-годишна жена. В хода на проверката е установено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

След проведени допълнителни ОИМ и ПСД в с. Кардам, обл. Добрич във връзка със установени на 15 май т.г. наркотични вещества при проверката на А.С. (22 г.), са установени други 6 грама бяла прахообразно вещество и 10 грама суха тревна маса. При извършения полеви тест същите реагират на наркотичните вещества амфетамин и канабис. Общо установените наркотични вещества са 10 рама амфетамин и 10 грама канабис. Работата по случая продължава.

На 16 май, около 12:00 часа по ул. „Агликина поляна” в град Добрич е извършена проверка на криминално проявения Н.А. (30 г.) от град Добрич. В хода на проверката са установени полиетиленови пликчета със суха тревна маса и бяло прахообразно вещество. При извършения полеви тест, същите реагират съответно на наркотичните вещества метаамфетамин с тегло 1,5 грама и канабис с тегло 0,6 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа Н.А. е задържан в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 16 май, около 20:50 часа в района на ж.к. „дружба” в град Добрич е извършена проверка на криминално проявения Н.Я. (21 г.) от с. Ловчанци, обл. Добрич. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 0,4 грама, реагиращо на полевия тест на амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа Н.Я. е задържан в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

17.05.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ