Криминална хроника

На 12 май, около 08:40 часа е получено съобщение за съобщение за извършена кражба от стопанска постройка по ул. „Петър Берон” в град Добрич. Установено е, че чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в сградата. По данни на тъжителя е извършена кражба на два броя агнета. По случая е образувано досъдебно производство.

На 12 май, около 15:40 часа е получено съобщение за извършена кражба, от търговски обект по ул. „Ген. Колев” в град Добрич. Установено е, че неизвестен извършител е извършил кражба на мобилен телефон, оставен без надзор в обекта. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 12 май, около 15:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по околовръстен път на град Добрич, на около 500 метра преди кръстовището с ул. „Христо Ботев”. Установено е, че водач на лек автомобил „Сааб”, с добричка регистрация, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над автомобила и се преобръща в крайпътна нива. Вследствие на инцидента са пострадали двама от пътниците в автомобила. В.А. (45 г.) от с. Ефр. Бакалово, обл. Добрич е настанена в МБАЛ Добрич, с диагноза руптура на далака, без опасност за живота. 44-годишната П.О. от с. Коритен е прегледана и освободена за домашно лечение с диагноза контузия на шийни прешлени. Водача е изпробван за употреба на алкохол, като цифровата индикация е с отрицателен резултат.

На 12 май, около 14:35 часа в с. Сенокос, обл. Добрич е спрян за проверка колесен трактор „Беларус” с добричка регистрация, управляван от В.Н. (22 г.) от с. Сенокос. При извършената проверка е установено, че водача е неправоспособен и управлява в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 12 май, около 21:0 часа в град Тервел е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 0,6 грама, реагиращо на наркотичното вещество амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Е.Г. (19 г.) от град Тервел. По случая е образувано бързо полицейско производство.


На 12 май, около 21:15 часа в района на ж.к. „Дружба” в град Добрич е извършена проверка на Б.Д. (17 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 0,6 грама, реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество амфетамин. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 12 май, след проведени ОИМ и ПСД от служителите на РУ МВР Тервел са задържани С.А. (24 г.) и Д.А. (23 г.) от с. Бенковски, обл. Добрич. Същите са предизвикали скандал в частен имот в с. Жегларци, обл. Добрич и са нанесли побой над 41-годшен мъж от с. Жегларци. По случая е образува досъдебно производство.

На 13 май, около 12:15 часа е получено съобщение за пострадали 75-годишен мъж и 43-годишен мъж, и двамата от град Добрич. Установено е, че в частен имот по ул. „Кубадин” в град Добрич, след изтичане на газ от битова газова бутилка, газта се възпламенява и причинява обгаряния на двамата мъже. Същите са транспортирани в Военноморска болница град Варна, с опасност за живота.

На 13 май, по ул. „Г. Попов” в град Добрич е извършена проверка на Д.Д. (19 г.) от град Добрич. В хода на проверката са установени 8 броя полиетиленови пликчета със суха тревна маса. При извършения полеви тест, суха тревна маса реагира на наркотичното вещество канабис, с тегло 2,8 грама. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 14 май, около 20:50 часа по ул. „Каменица” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Сеат” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,33 промила в издишания от водача въздух. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че същия е неправоспособен. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения А.И. (40 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 14 май, около 15:35 часа е получено съобщение за извършена кражба от гаражно помещение, находящо се в частен имот на територията на с. Медово, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 12 май до 14 май от незаключен имот, неизвестен извършител е извършил кражба на един брой ярмомелка не неустановена марка и модел. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 14 май, около 08:55 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в района на с. Пчеларово, обл. Добрич. Установено е, че водач на лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, поради движение с несъобразена скорост губи контрол над МПС, напуска пътното платно и катастрофира в крайпътна нива. Вследствие на ПТП е пострадал водача на автомобила 49-годишната А.К. от град Добрич, която е настанена в МБАЛ Добрич със съмнение за комоцио, без опасност за живота.

На 14 май, около 18:10 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по главен път II-71 в района на с. Бранище, обл. Добрич. Установено е, че водач на лек автомобил „Хонда” с добричка регистрация, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над МПС, напуска пътното платно и се удря в крайпътно дърво. Вследствие на инцидента е пострадал водача М.Т. (54 г.) от град Добрич, който е настанен в МБАЛ Добрич с диагноза контузно-охлузни рани, натъртвания и комоцио, без опасност за живота. По случая е взето отношение по административен ред.

15.05.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ

Популярни публикации от този блог

Горя емблематичният подлез пред Ж.П. гарата на град Добрич

Несъобразена скорост

Обръщение от изп. директор на Водоснабдяване и канализация Добрич АД