Dobrich News Добрич новини

Криминална хроника

На 12 май, около 08:40 часа е получено съобщение за съобщение за извършена кражба от стопанска постройка по ул. „Петър Берон” в град Добрич. Установено е, че чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в сградата. По данни на тъжителя е извършена кражба на два броя агнета. По случая е образувано досъдебно производство.

На 12 май, около 15:40 часа е получено съобщение за извършена кражба, от търговски обект по ул. „Ген. Колев” в град Добрич. Установено е, че неизвестен извършител е извършил кражба на мобилен телефон, оставен без надзор в обекта. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 12 май, около 15:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по околовръстен път на град Добрич, на около 500 метра преди кръстовището с ул. „Христо Ботев”. Установено е, че водач на лек автомобил „Сааб”, с добричка регистрация, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над автомобила и се преобръща в крайпътна нива. Вследствие на инцидента са пострадали двама от пътниците в автомобила. В.А. (45 г.) от с. Ефр. Бакалово, обл. Добрич е настанена в МБАЛ Добрич, с диагноза руптура на далака, без опасност за живота. 44-годишната П.О. от с. Коритен е прегледана и освободена за домашно лечение с диагноза контузия на шийни прешлени. Водача е изпробван за употреба на алкохол, като цифровата индикация е с отрицателен резултат.

На 12 май, около 14:35 часа в с. Сенокос, обл. Добрич е спрян за проверка колесен трактор „Беларус” с добричка регистрация, управляван от В.Н. (22 г.) от с. Сенокос. При извършената проверка е установено, че водача е неправоспособен и управлява в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 12 май, около 21:0 часа в град Тервел е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 0,6 грама, реагиращо на наркотичното вещество амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Е.Г. (19 г.) от град Тервел. По случая е образувано бързо полицейско производство.


На 12 май, около 21:15 часа в района на ж.к. „Дружба” в град Добрич е извършена проверка на Б.Д. (17 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 0,6 грама, реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество амфетамин. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 12 май, след проведени ОИМ и ПСД от служителите на РУ МВР Тервел са задържани С.А. (24 г.) и Д.А. (23 г.) от с. Бенковски, обл. Добрич. Същите са предизвикали скандал в частен имот в с. Жегларци, обл. Добрич и са нанесли побой над 41-годшен мъж от с. Жегларци. По случая е образува досъдебно производство.

На 13 май, около 12:15 часа е получено съобщение за пострадали 75-годишен мъж и 43-годишен мъж, и двамата от град Добрич. Установено е, че в частен имот по ул. „Кубадин” в град Добрич, след изтичане на газ от битова газова бутилка, газта се възпламенява и причинява обгаряния на двамата мъже. Същите са транспортирани в Военноморска болница град Варна, с опасност за живота.

На 13 май, по ул. „Г. Попов” в град Добрич е извършена проверка на Д.Д. (19 г.) от град Добрич. В хода на проверката са установени 8 броя полиетиленови пликчета със суха тревна маса. При извършения полеви тест, суха тревна маса реагира на наркотичното вещество канабис, с тегло 2,8 грама. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 14 май, около 20:50 часа по ул. „Каменица” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Сеат” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,33 промила в издишания от водача въздух. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че същия е неправоспособен. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения А.И. (40 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 14 май, около 15:35 часа е получено съобщение за извършена кражба от гаражно помещение, находящо се в частен имот на територията на с. Медово, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 12 май до 14 май от незаключен имот, неизвестен извършител е извършил кражба на един брой ярмомелка не неустановена марка и модел. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 14 май, около 08:55 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в района на с. Пчеларово, обл. Добрич. Установено е, че водач на лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, поради движение с несъобразена скорост губи контрол над МПС, напуска пътното платно и катастрофира в крайпътна нива. Вследствие на ПТП е пострадал водача на автомобила 49-годишната А.К. от град Добрич, която е настанена в МБАЛ Добрич със съмнение за комоцио, без опасност за живота.

На 14 май, около 18:10 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по главен път II-71 в района на с. Бранище, обл. Добрич. Установено е, че водач на лек автомобил „Хонда” с добричка регистрация, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над МПС, напуска пътното платно и се удря в крайпътно дърво. Вследствие на инцидента е пострадал водача М.Т. (54 г.) от град Добрич, който е настанен в МБАЛ Добрич с диагноза контузно-охлузни рани, натъртвания и комоцио, без опасност за живота. По случая е взето отношение по административен ред.

15.05.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ