Dobrich News Добрич новини

Близо 150 деца откриват новия тенис център в Албена

Близо 150 деца ще открият новия тенис център, който се намира във ваканционно селище „Албена“. Новото спортно бижу вече сияе в пълния си блясък пред емблемата на Северното Черноморие – хотел „Добруджа“. В рамките на следващите 48 часа ще се извършват последните довършителни работи. Съоръжението има общо 7 тенис корта, като един от тях е централен и ще разполага с мобилни трибуни. Монтирано е осветление, което ще позволи на гостите на комплекса да играят до късни часове в летните дни. С изградените вече кортове Албена разполага с общо 19 тенис корта, които са изключително близо един от друг. Това превръща родния ни комплекс във водещ международен тенис център, който ще може да приема състезания от най – висок ранг.
DobrichNews

Кортовете отговарят на всички международни стандарти. На тях освен подготвителни лагери може да се организират и професионални турнири. Всички кортове от първия етап от 7 корта ще са с шамот. Общата площ на цялостния проект от 13 тенис корта е 9492 кв.метра, а на прилежащата инфраструктура още близо 5000 кв. метра.
Тенис паркът се вписва изключително добре в зеления курорт, като по време на изграждането максимално е съхранена растителността. Спортната арена впечатлява не само със своите прекрасни тенис съоръжения, но и с чудесната си инфраструктура, паркова зона, осветление, фонтан, пейки за отдих и зона за игра. Тенис атмосферата се допълва от фигури на състезатели.
Тенис център „Албена“, намиращ се между Културно-информационния център и Лагуните, непосредствено пред хотел „Добруджа“, ще бъде открит с национален турнир „Киндер плюс спорт“ за момичета и момчета до 9, 10, 11 и 12 г. от 28 – ри април до 1 – ви май, организиран от Българската федерация по тенис. Близо 150 участници ще спорят за първите места, които ще дадат възможност да спечелят квоти за престижно състезание в Италия. На 29 - ти април – събота, домакините ще зарадват тенис талантите на България с огромна вкусна торта.apple-touch-icon