Dobrich News Добрич новини

Криминалните днес

На 25 април 2017 г., в Първо РУ на МВР е получено съобщение от П. Т. на 45 г. от гр. Добрич, че за периода от 11,00 – 12,00 ч. е извършена кражба на чантичка с намиращите се в нея сума от 170 лв., лични документи и връзка с ключове от гардероб в цех на мебелна фирма. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

На 25 април 2017 г. след проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на ОДМВР гр. Добрич и Първо РУ Добрич е задържано лицето В. Д. на 27 г. от същия град. Срещу задържания има издадена европейска заповед за арест, с цел предаване на ФР Германия, във връзка с престъпления свързани срещу личността. Лицето е задържано с постановление на ОП гр. Добрич за 72 ч. и е предадено на служители от РС „ИН“ гр. Добрич.

На 25 април 2017 г. служители на РУ гр. Каварна спират за проверка л.а. „Мерцедес 200 Е”, с добричка регистрация, упраавляван от Б. Г. на 37 г. от гр. Каварна. При извършената проверка е установено, че водача е неправоспособен и управлява в едногодишен срок от наказанието по административен ред чрез наказателно постановление на РУ-Аксаково, влязло в сила на 07.02.2017 г., за управление на МПС без да притежава СУМПС. По случая е образувано бързо производство.

На 25 април 2017 г. служители на Първо РУ спират за проверка л.а. „Опел Астра”, с добричка регистрация, упраавляван от В. С. на 29 г. от с. Ст. Караджа. При извършената проверка водача е изпробван за употреба на наркотични вещества, като пробата е положителна за употреба на канабис, амфетамин и метамфетамин. Свалени са рег. табели на автомобила. Лицето е задържано за 24 ч. в Първо РУ. По случая е образувано бързо производство.


През изминалото денонощие на територията на ОДМВР гр. Добрич е възникнал 1 пожар с материални загуби.


26.04.2017 г. ОД на МВР гр. ДОБРИЧ