Dobrich News Добрич новини

ПТП-та днес

На 07 март, в 08.20ч. в ОДМВР Добрич по телефона е прието съобщение за възникнало ПТП по главен път Добрич- Варна, на около пет километра преди с.Стожер / път ІІ-29/. От извършения оглед се установи, че водача В.Х.,на 43 г. от с. Войводиново, стаж 11год., управлява товарен автомобил "Мерцедес" с РВ регистрация, фирмена собственост, като губи управление над автомобила и навлиза в насрещната лента за движение в ляво и удря насрещно движещия се лек автомобил "Фолксваген" с ТХ регистрация, управляван от Л.Н., на 44 г. от гр.Добрич, стаж 15г. В резултат на удара лекия автомобил напуска пътното платно в ляво по посоката си на движение и навлиза в обработваема нива. Вследствие на възникналото ПТП по двата автомобила са нанесени материални щети. Л.Н. е настанен в «Хирургично отделение» на МБАЛ- Добрич, без опасност за живота. Двамата водачи са тествани за наличие на алкохол- отрицателни рерултати.
По случая е образувано досъдебно производство.

На 07 март в 17,30 часа в гр. Добрич, на ул. "Хр.Ботев" от служители на Първо РУ Добрич е спрян за проверка лек автомобил "Ауди" с ТХ регистрация, с водач С.К., на 43 г. от с.Батово, изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, като цифровата индикация отчита 2,34 промила алкохол в издишания от водача въздух. Отведен в МБАЛ Добрич, взета кръвна проба по надлежния ред. Образувано е бързо производство.

На 07 март в 21,00 ч. в гр. Добрич, на ул. "Хан Тервел", от служители на Първо РУ Добрич е спрян лек автомобил "Опел" с ТХ регистрация, управляван от М.С., на 35 г. от в село Козлодуйци, известен на МВР. След извършена проверка е установено, че същият е неправоспособен и управлява МПС в едногодишен срок от влязло в сила наказателно постановление, задържан за 24 часа. Съставен АУАН, иззети рег. табели. Образувано е бързо производство по случая.

На 07 март в 22,30 ч. в гр.Добрич, на ул. "Дунав", автопатрул Първо РУ Добрич спира лек автомобил "Опел" с ТХ регистрация, с водач О.М., на 24 г., от гр. Добрич, неизвестен на органите на полицията. Отведен в КАТ Добрич, изпробван за употреба на наркотични вещества, като пробата е положителна за употреба на амфетамин. О.М. дава кръв и урина за химичен анализ по надлежния ред, задържан за 24 часа. Образувано е незабавно производство.

На 08 март, в 01,03 ч. в с. Оброчище, от служители на РУ Албена е спрян за проверка лек автомобил "Сузуки", с ТХ регистрация, с водач Д.Й., на 39 г. от с. Оброчище, неизвестен на МВР. При последвалата проверка за алкохол с техническо средство "Алкотест дрегер" пробата отчита 1,24 промила алкохол в издишания от водача въздух. Задържан за 24ч., образувано е бързо производство.

През изминалото денонощие на територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани 1 пожар с нанесени материални щети и 3 пожара без загуби.
08.03.2017 г. ОД НА МВР – ДОБРИЧ