Dobrich News Добрич новини

Поредна жертва на пътя

На 08 март, в 15.05 ч., чрез ЕЕН 112 в РУ-Тервел е получено съобщение от Ю.С., на 69 г. от с.Орляк, че за времето от 08.30ч. до 14.30ч. неизвестно лице, чрез взломяване на катинар на врата на складово помещение, намиращо се към къщата му е извършило кражба на моторен трион и оглавник за конска амуниция. Образувано досъдебно производство.

На 08 март, в 16:00 ч. по път ІІ-97, на около 150 метра преди кръстовището с бул. "25-ти септември", в посока изход на гр. Добрич за гр. Варна, водача на лек автомобил «Опел», с ТХ регистрация М.В., на 60 г. от гр. Добрич, стаж 29 години, напуска пътното платно вляво по посоката си на движение, блъска се в крайпътна мантинела с предната си част, завърта се и се удря със задната си част в дърво. Пристигналият на място екип на ЦСМП-Добрич констатира смърта на водача. Посетено от служители на КАТ Добрич и Първо РУ Добрич. Образувано досъдебно производство.

На 08 март в 21.10 ч. по ул. "Каменица", до магазин "ЦБА", автопатрул на Първо РУ Добрич спират лек автомобил БМВ Х5 с В регистрация, с водач Р.Р., на 30 г. от гр.Добрич, известен на МВР. Отведен в КАТ- Добрич и е изпробван за употреба на наркотични вещества, като пробата е положителна за употреба на канабис. Дава кръв и урина за химичен анализ. Задържан за 24 часа, образувано е бързо производство.

На 09 март в 00,00 ч. от служители на Първо РУ Добрич по бул. "25 септември" е спрян лек автомобил «Хонда», с ТХ регистрация, управляван от П.Д., на 21 г. от град Добрич, неизвестна на МВР. След извършена проверка е установено, че същата е неправоспособна и управлява МПС в едногодишен срок от влязло в сила наказателно постановление. Съставен АУАН, иззети рег. табели. Образувано бързо производство.

На 07 март в 13:26 часа в ОДМВР - Добрич е получено съобщение от А.С., на 26 г. от гр.Добрич, за това, че е видял лица да влизат в къща, находяща се в гр.Добрич, на ул."Река Девня", като собствениците на дома от около година живеят в чужбина. На място е изпратен автопатрул на Първо РУ Добрич, които в момент на разглобяване на секция установяват лицата Б.М., на 54 г., известен на МВР, И.С., на 37 г., неизвестен на МВР и Д.Г., на 17 г., неизвестен на МВР, всички от гр. Добрич. Образувано е досъдебно производство. Работата по изясняването на случая продължава.

През изминалото денонощие на територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани 2 пожара без загуби. При едно ПТП е оказана техническа помощ.

09.03.2017 г. ОД НА МВР – ДОБРИЧ