Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес в хроника

На 17 март, около 11:50 часа е получено съобщение за извършена кражба от складово помещение, находящо се в с. Нова Камена, обл. Добрич. Установено е, че чрез чрез взлом на катинар, неизвестен извършител е проникнал в обекта. По данни на тъжителя е извършена кражба на 6 броя трифазни електромотора и около 50 метра трифазен удължител. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Тервел.

На 17 март, около 12:40 часа е получено съобщение за извършена кражба от апартамент, находящ се в района на ж.к. „Балик” в град Добрич. Установено е, че чрез използване на техническо средство, неизвестен извършител е отключил входната врата на жилището. По данни на тъжителя е извършена кражба на 5 броя дървени интериорни врати, гардероб, бойлер, отоплителна печка и кухненски шкафове ведно с мивка. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 17 март, около 14:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от товарен автомобил „Мерцедес” със сливенска регистрация, в района на ж.к. „Дружба” в град Добрич. Установено е, че неизвестен извършител е проникнал в оставен без надзор и незаключен автомобил и е извършил кражба на черна мъжка чанта. По данни на тъжителя в чантата са се намирали документи за автомобила, фирмени документи и сумата от 5 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 17 март, около 08:15 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по ул. „Сан Стефано” в град Каварна. Установено е, че лек автомобил „Рено” с добричка регистрация, управляван от П.Й. (62 г.) не спазва знак „Стоп”, отнема предимството на велосипедист и го блъска с предна част на автомобила. Вследствие на инцидента е пострадал велосипедиста Е.Л. (42 г.) от град Каварна, който е с фрактура на долен крайник, прегледан и освободен за домашно лечение. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,16 промила алкохол на водача на велосипеда. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

На 17 март, около 13:10 часа е получено съобщение за извършваща се кражба на хранителни стоки от търговски обект в град Каварна. От проведените ПСД са установени извършителите на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани Р.М. (63 г.) и Б.И. (52 г.), и двамата от град Каварна криминално проявени и осъждани. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 17 март, около 13:50 часа по ул. „Христо Ботев” в град Добрич е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген” с варненска регистрация. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество, с тегло 0,1 грама реагиращо на наркотичното вещество амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан С.Ш. (26 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 17 март, около 17:10 часа в района на ж.к. „Иглика” в град Добрич е извършена проверка на М.М. (22 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,1 грама, реагираща на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа М.М. е задържан в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18 март, около 00:50 часа по ул. „Патриарх Евтимий” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фиат” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,90 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Н.Н. (45 г.) от град Генерал Тошево. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18 март се тъжи 45-годишен мъж от град Добрич. По данни на тъжителя за времето от 11 март до 18 март, неизвестен извършител е извършил кражба на три броя пчелни кошери от собствения му пчелин в с. Методиево, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 18 март, около 12:30 часа в град Тервел в момент на пренасяне на алуминиеви профили е извършена проверка на А.О. (27 г.). В хода на проверката е установено, че профилите са обект на кражба от имот, находящ се по ул. „Св. Св. Кирил и Методий” в град Тервел. С полицейска мярка за срок от 24 часа криминално проявения А.О. е задържан в РУ МВР Тервел. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18 март, около 11:30 часа по главен път II-97 е спрян за проверка лек автомобил „Рено”, управляван от Х.Я. (37 г.) от град Варна. В хода на проверката е установено, че МПС е без поставени регистрационни табели и е нерегистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18 март, около 13:00 часа по ул. „Първомайска” в град Добрич е извършена проверка на криминално проявения С.Р. (28 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установена ръчно свита цигара с тегло 0,7 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа С.Р. е задържан в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18 март, около 11:15 часа е получено съобщение за изгоряла покъщнина в частен имот, няходящ се по ул. „Агликина поляна” в град Добрич. Пожара е изгасен от екипи на ОУ ПБЗН Добрич. Вследствие на огъня са унищожени два броя матраци, дрехи, един брой телевизор, опушени са подовите настилки и стените в една от стаите. От незабавно предприетите ОИМ от служителите на Първо РУ МВР Добрич е установен извършителя на деянието 32-годишната В.Х. от град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство. Материалите по случая са докладвани на РП Добрич.

На 19 март, около 14:50 часа по ул. „Поп Богомил” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Рено” с варненска регистрация. От извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача е неправоспособен и управлява автомобила в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Р.Н. (28 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19 март, около 15:00 часа по ул. „Александър Стамболийски” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Рено” с добричка регистрация. От извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача е неправоспособен и управлява автомобила в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан А.И. (20 г.) от с. Карапелит, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани два пожара с материални загуби и един пожар без материални щети.

20.03.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ