Dobrich News Добрич новини

Самокатастрофирал пиян балчиклия в дворна врата на частен имот

На 02 февруари, в 16:15 часа, в с. Оброчище, при провеждане на СПО от служители на РУ Албена при извършване на проверка на л.а.”Ауди”, с В – регистрация, с водач В.С., на 33 г. от с.с., който представя СУМПС, издадено във Великобритания, като след експертна проверка е установено, че същото е неистинско. От последвалата проверка с дрегер „Дръгтест”, техническото средство отчита положителен резултат за наличие на канабис. Отказва кръвна проба и урина за медицинско изследване. По случая са образувани бързи производства за управление на МПС след употреба на наркотични вещества и използване на неистински официален документ, а водача е задържан за срок до 24 часа.

На 02 февруари,в 17:45 часа чрез ЕЕН 112 в РУ Балчик е постъпил сигнал от гражданин за настъпило ПТП пред дома му в с. Преспа. Изпратените на място служители на РУ Балчик, установяват самокатастрофирал л.а.”Опел”, с ТХ – регистрация в дворна врата на частен имот, като след проверка с техническо средство на водача З.А., на 46 год. от гр.Балчик е установено, че същия е употребил алкохол – 1,85 промила. Отказва кръвна проба за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство за управление на МПС след употреба на алкохол над 1,2 промила, а водача е задържан за срок до 24 часа.

На 02 февруари, в с. Красен, при провеждане на СПО от служители на РУ Ген.Тошево при извършване на проверка на л.а.”Шкода”, с ТХ – регистрация, с водач Ф.Ф., на 67 г. от с.с. е установено, че поставените на МПС табели са издадени за л.а.”Фиат”. Автомобилите са с прекратена регистрация, не се издирват. По случая е образувано досъдебно производство за използване на контролни знаци, издадени за друго МПС.
На 02 февруари, в 19:00 часа на ЕЕН 112 е заявено от И.М., на 51 г. от гр. Добрич, продавач-консултант в МХС на ул.”Стоил войвода” в гр.Добрич, че две маскирани лица, възползвайки се от невниманието й са извършили кражба на част от оборота – 345 лева от монетник, поставен в дървено чекмедже в обекта, след което са се оттеглили в неизвестна посока. По случая е образувано досъдебно производство.


На 02 февруари, в 09:00 часа на ЕЕН 112 е заявено от Н.Н., на 32 г. от гр. Добрич, че за времето от 19:00 часа на 01.02. до 08:00 часа на 02.02.2017г., от паркиран л.а.”Опел” в стопанисваната от него автомивка по бул.”25-ти Септември”, Неизвестен извършител е противозаконно отнел два броя алуминиеви джанти със зимни гуми на обща стойност 400 лева. По случая е образувано досъдебно производство.


През изминалото денонощие на територията на ОД на МВР Добрич има регистриран един сигнал. Същият е посетен, като по случая е оказана техническа помощ в гр.Добрич.


03.02.2017 г. ОД НА МВР – ДОБРИЧ