Dobrich News Добрич новини

ПТП поради движение с несъобразена с пътните условия скорост

На 01 февруари, около 14:00 часа в РУ Тервел е заявено от А.А., на 38 г. от с. Коларци, агроном във фирма „Янк 1000” гр.Варна, обработваща земеделски земи в Община Тервел, че за времето от месец ноември 2016г. до 01.02.2017г., Неизвестен извършител, чрез отключване и заключване на складово помещение на фирмата, находящо се в промишлената зона на гр.Тервел е извършил кражба на 20 бр. туби по 20 л. препарат за растителна защита. По случая е образувано досъдебно производство.

На 01 февруари, в 11:00 часа, в гр. Добрич, в района на ул.”Ген. Георги Попов”, при провеждане на ОИМ срещу разпространението на акцизни стоки без бандерол е извършена проверка на С.Р., на 32 г. от с. гр., в който са намерени общо 4 кутии цигари, различни марки, необлепени с акцизен бандерол. По случая е съставен акт.

На 01 февруари,в 23:40 часа чрез ЕЕН 112 в ОДМВР Добрич е постъпил сигнал за настъпило ПТП в гр. Добрич,на бул. „Русия”,в посока ж.к.„Иглика”. Изпратените на място служители на КАТ Добрич, установяват, че водача на л.а.”Фолксваген”, с ТХ регистрация - Р.К., на 20 год. от гр.Добрич, със стаж 1 година и 6 месеца, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост – заледена настилка,губи контрол над автомобила,блъска се в снежен скат, образувал се в средната разделителна ивица, продължава движението си напред, завърта се и се блъска с лявата си част в дърво. В следствие на ПТП са пострадали: водача, с болки в кръста и гръбначния стълб, оставен за наблюдение в НХО-МБАЛ Добрич, без опасност за живота; пътниците: Й.А., на 17 г. от гр.Добрич, настанен в НХО, с мозъчно сътресение, без опасност за живота; П.А., на 20 г. от с.Опанец, настанен в НХО, с черепно мозъчна травма, с опасност за живота; Д.С., на 16 г. от гр.Добрич, освободен за домашно лечение, без опасност за живота. Взета кръвна проба от водача по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство.

През изминалото денонощие на територията на ОД на МВР Добрич има регистриран един сигнал за пожар. Същият е посетен, като от него има нанесени материални загуби на стопанска постройка в района на общ. Генерал Тошево.


02.02.2017 г. ОД НА МВР – ДОБРИЧ