Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес в хроника

На 3 февруари, около 08:50 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с материални щети по ул. „Поп Богомил” в град Добрич между лек автомобил „Пежо” и лек автомобил „Фолксваген” с добрички регистрации. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,49 промила в издишания въздух от водача на лек автомобил „Пежо”. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Г.Г. (31 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 3 февруари, около 13:40 часа е получено съобщение за умишлено увреждане на игрален апарат в игрална зала в град Тервел. На място е установено, че извършителя на деянието П.Н. (43 г.) от град Тервел. С полицейска мярка за срок от 24 часа мъжа е задържан в РУ МВР Тервел. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 3 февруари, около 17:00 часа по ул. „Панорамен път” в град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. В хода на проверката водача на автомобила представя СУМПС издадено от Република Полша. От извършената експертна справка е установено, че документа е неистински. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Б.Д. (31 г.) от град Балчик. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 3 февруари, около 21:05 часа по ул. „България” в град Каварна е спрян за проверка лек автомобил „Пежо” с добричка регистрация, управляван от Д.Я. (62 г.) от с. Българево, обл. Добрич. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,07 промила в издишания от водача въздух. На водача на лекия автомобил е взета кръвна проба във ФЦСМП Каварна, където в присъствието на лекарски екипи, същия прави остра сърдечна недостатъчност и е транспортиран в МБАЛ Добрич за лечение. Иззети са регистрационните табели на автомобила. Образувано е бързо полицейско производство.
[next]
На 3 февруари, около 23:05 часа по ул. „Славянска” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Хонда” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста реагира положително за употреба на наркотичното вещество меаамфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения Г.Д. (27 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 4 февруари, около 10:10 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Белгун, обл. Добрич. Установено е, че неизвестен извършител е проникна в незаключена селскостопанска постройка. По данни на тъжителя е извършена кражба на фуражна ярмомелка с електромотор, около 60 кг царевица и ръчни инструменти. По случая е образувано досъдебно производство.

На 4 февруари, около 13:30 часа в района на МБАЛ Добрич автопатрул подава сигнал за стоп на лек автомобил „Хонда” с добричка регистрация. Водача на автомобила не спира на подадения сигнал и продължава движението си, като извършва множество нарушения, включително ПТП в два броя контейнери за смет и в лек автомобил „Ауди” д добричка регистрация. Автомобила е последван и е установен по ул. „Хан Тервел” в град Добрич. Водача на автомобила го изоставя и побягва, като е задържан от полицейските служители след оказана съпротива по ул. „Катюша” в град Добрич. След задържането му е установено, че водача е бил задържан предния ден в Първо РУ МВР Добрич за управление на МПС след употреба на наркотични и упойващи вещества. Извършена е нова проверка за употреба на забранени вещества, като уреда отчита наличието на наркотичните вещества метаамфетамин и канабис.По случая е образувано незабавно полицейско производство.

На 5 февруари, около 17:10 часа е получено съобщение за извършена телефонна измама в с. Раковски, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 15:00 часа до 17:00 часа на домашния телефон на 76-годишна жена се е обадил непозна мъж представящ се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимия полицай заявява на възрастната жена, че е необходима нейното съдействие за залавяне на телефонни измамници, като за целта трябва да предаде всичката налична сума пари, с която разполага. Малко по-късно жената предава сумата от 3 000 лева на непознат мъж. По случая е образувано досъдебно производство.
[next]
На 5 февруари, около 20:30 часа по пътя от с. Кочмар посока с. Жегларци, обл. Добрич са спрени за проверка лек автомобил „Опел” с русенска регистрация и лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. При извършената проверка на двамата водачи е констатирано, че същите не притежават СУМПС и управляват в едногодишен срок от наложено им наказани по административен ред. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани Б.С. (22 г.) от град Главница и криминално проявения М.М. (37 г.) от с. Тъкач, обл. Шумен. По двата случая са образувани бързи полицейски производства.

На 5 февруари, около 14:00 часа по ул. „Агликина поляна” в град Добрич е извършена проверка на В.Р. (23 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установена ръчна свита цигара със суха тревна маса, с тегло 1 грам. При извършената проверка с тест за наркотични вещества е установено, че сухата тревна маса реагира на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа В.Р. е задържан в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 5 февруари, около 23:40 часа по ул. „Орфей” в град Добрич е спрян за проверка „Мицубиши” с добричка регистрация. В хода на проверката в пътника в автомобила 22 – годишната А.М. е установено бяло прахообразно вещество с тегло 0,4 грама реагиращо на наркотичното вещество амфетамин. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 6 февруари, около 00:10 часа по ул. „Трети Март” в град Генерал Тошево е спрян за проверка лек автомобил „Рено” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични, теста реагира положително за употребата на амфетамин и марихуана. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Х.Х. (25 г.) от град Генерал Тошево. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 1 пожар с материални загуби и 2 пожара без материални щети.

6.2.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ