Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 21 февруари, около 22:30 часа в град Тервел е спрян за проверка лек автомобил „Нисан” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2.06 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Л.И. (56 г.) от град Тервел. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 21 февруари, около 13:20 часа по ул. „Батак” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” с варненска регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични вещества, цифровата индикация отчита положителен резултат за употреба на наркотичните вещества канабис и амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения И.К. (21 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 21 февруари, около 22:15 часа по ул. „Дунав” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични вещества, цифровата индикация отчита положителен резултат за употреба на наркотичните вещества канабис и амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан К.Г. (22 г.) от с. Плачи дол, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 21 февруари, след проведени ОИМ и ПСД са задържани криминално проявените Х.В. (19 г.), С.С. (19 г.) и М.М. (22 г.), и тримата от с. Оброчище, обл. Добрич. В хода на работа е установено, че тримата са извършител на взломна кражба от частен имот на територията на с. Оброчище, извършена на 19 февруари т.г. Чрез взлом на прозорец, извършителите са проникнали в къщата и са извършили кражба на телевизор, преносим компютър, звукоусилвател, мобилен телефон, фотоапарат, два броя електрически инструменти и лични вещи. Част от вещите обект на посегателството са установени и иззети по надлежния ред. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на извършителите продължава по описа на РУ МВР Албена.

На 20 февруари, около 11:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Оброчище. Установено е, че през незатворена врата неизвестен извършител е проникнал в спомагателно помещение. По данни на тъжителя е извършена кражба на електрожен, електрически ренде, верижен трион и винтоверт. От проведените незабавни ОИМ и ПСД е установен извършителя на деянието Г.М. (17 г.) от с. Оброчище. По случая е образувано досъдебно производство.

На 21 февруари, около 12:15 часа в к.к. Албена е спрян за проверка ППС каруца, управлявана от криминално проявения Й.А. (38 г.) от с. Оброчище, обл. Добрич. В хода на проверката са установени 0,3 м3 дърва за огрев, за които водача на ППС не представя надлежно разрешително. Уведомени са ДЛС Балчик. По случая е образувана проверка.

На 21 февруари, около 13:20 часа по ул. „Батак” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” с варненска регистрация. В хода на проверката са установена суха тревна маса с тегло 3, 4 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Р.Р. (23 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани един пожар с материални щети и един пожар без материални загуби.

22.2.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ