Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 23 февруари, около 02:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от търговски обект, по ул. „Ген. Гурко” в град Добрич. Установено е, че чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в обекта. По данни на тъжителя е извършена кражба на 2 броя електронни цигари и 40 броя пълнители за тях. Обекта се охранява от ЧОФ. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 23 февруари, около 01:10 часа е получено съобщение от оператор на ЧОФ за задействан паник бутон в игрална зала, находяща се по ул. „Христо Ботев” в град Добрич. Установено е, че неизвестен извършител е взломил стъклен екран на игрален автомат. По данни на тъжителя щетата е на стойност около 1 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 22 февруари, около 17:20 часа е получено съобщение за пострадал мъж на новоизграждащ се строителен обект, находящ се по ул. „Дунав” в град Балчик. Установено е ,че при маневра с специализирана строителна машина „Бобкат”, водача преминава през десния крак на Р.В. (38 г.) от град Балчик, работник на обекта. Пострадалия е настанен в МБАЛ Добрич с фрактура на дясна подбедрица, без опасност за живота. По случая е уведомена инспекция по труда. Образувано е досъдебно производство.

След проведени оперативно издирвателни мероприятия е задържан криминално проявения И.Р. (35 г.) от град Балчик, рецидивист. В хода на работа е установено, че мъжа е извършител на взломна кражба от магазин за хранителни стоки на стойност около 1 000 лева, извършена на 2 януари т.г. В хода на работа е установено, че същия е направи опит на 3 януари т.г. противозаконни да отнеме лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, като е успял да взломи стъклото на автомобила. На свое заседание РС Балчик налага на И.Р. мярка за неотклонение „задържане под стража”. Работата по установяване и документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.

На 22 февруари, около 15:20 часа в с. Белгун, обл. Добрич е спрян за проверка товарен автомобил „Пеж” с добричка регистрация, управляван от Е.Я. (29 г.) от с. Могилище, обл. Добрич. В хода на проверката е установено, че водача е неправоспособен и управлява в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 22 февруари, около 21:30 часа по ул. „Ил. Макариополски” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични вещества, теста реагира положително за употреба на канабис и амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения М.М. (21 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани един пожар с материални щети и един пожар без материални загуби.

23.2.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ