Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 10 февруари, около 04:10 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с материални щети по бул. „Трети Март” в град Добрич. На място е установено, че водач на лек автомобил „Ситроен” с добричка регистрация, поради движение с несъобразена скорост се блъска в дърво, отскача и се блъска в паркиран лек автомобил „Фолксваген”. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,72 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържана Д.А. (21 г.) от град Добрич. По случая е образувано незабавно полицейско производство.

На 10 февруари е получено съобщение за увреждане на лек автомобил „Форд” с добричка регистрация, паркира по ул. „Ропотамо” в град Балчик. Установено е, че неизвестен извършител е счупил четири броя прозорци и дясно странично огледало на автомобила. От проведените ОИМ и ПСД е установен извършителя на деянието, криминално проявения М.С. (30 г.) от град Каварна. Материалите по случая са докладвани в РП Балчик. По случая е образувано досъдебно производство.

На 11 февруари, около 01:40 часа в град Генерал Тошево е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес” с варненска регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употреба на наркотични вещества амфетамин, метаамфетамин и канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Н.К. (24 г.) от с. Кардам, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

На 12 февруари, около 18:10 часа е получено съобщение за извършена телефонна измама в град Тервел. Установено е, че около 13:00 часа на телефона на 83-годишен мъж се е обадил непознат мъж, представящ се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимия полицай заявява на възрастния мъж, че е необходимо да предаде наличната сума пари, с която разполага за да бъдат заловени телефонни измамници. Малко по-късно пострадалия предава сумата от 1 600 лева в района на жилището си в ж.к.”Изгрев” в град Тервел. По случая е0 образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Тервел.

На 12 февруари, около 14:55 часа е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил, паркиран в района на нос „Калиакра”. Установено е, че чрез използване на техническо средство, неизвестен извършител е проникнал в лек автомобил „Рено” със софийска регистрация. По данни на тъжителя е извършена кражба на два броя мобилни телефона и преносим компютър. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.
[next]
На 12 февруари, около 16:00 часа по пътя между с. Дропла и с. Кремена, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, управляван от криминално проявения Н.И. (28 г.) от с. Василево, обл. Добрич. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача е неправоспособен и управлява в едногодишен срок след влязло в сила наказателно постановление. По случая е образувано незабавно полицейско производство.

На 12 февруари, около 14:10 часа в град Генерал Тошево е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, управляван от криминално проявения И.И. (62 г.) от град Генерал Тошево. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 0,71 промила в издишания от водача въздух. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача управлява автомобила след употреба на алкохол след като е осъден с влязла в сила присъда за същото деяние. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 12 февруари, около 22:15 часа по ул. „Поп Богомил” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мазда” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,53 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан П.Г. (40 г.) от с. Телериг, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 12 февруари, около 22:20 часа по ул. „А. Стамболийски” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Форд” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични вещества, теста реагира положително за употреба на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения С.Д. (30 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

НА 12 февруари, около 09:20 часа е извършена проверка на частен дом, находящ се в с. Стожер, обл. Добрич, обитаван от Д.Ж. (38 г.). В хода на проверката е установено незаконно присъединяване към електропреносната мрежа. По случая е образувано бързо полицейско производство.



На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани девет пожара без материални щети и четири пожара с нанесени материални загуби.

13.2.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ