Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 30 януари, около 09:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Кранево, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 19 декември 2016 г. до 27 януари т.г., чрез взлом на врата неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на телевизор, преносим компютър, два броя мобилни телефона, 2 броя ръчни часовници и фотоапарат. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.

На 30 януари, около 10:20 часа е получено съобщение за извършена кражба от трафопост, в района на с. Топола, обл. Добрич. Установено е, че чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в помещението. Извършена е кражба на кабелна разпределителна уредба. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

На 30 януари, около 06:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от търговски обект, находящ се по бул. „Трети Март” в град Добрич. Установено е, че чрез взлом на прозорец, неизвестен извършител е проникнал в обекта. По данни на тъжителя е извършена кражба на 14 броя ръчни електрически инструменти и други части, на обща стойност около 6 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 30 януари, около 11:10 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Царичино, обл. Добрич. Установено е, че през незаключена входна врата неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на бензинов агрегат за ток и компресор за въздух и пневматичен инструмент. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

На 30 януари, около 16:00 часа по ул. „Емона” в град Добрич е извършена проверка на криминално проявения Е.И. (28 г.) от град Добрич. В хода на проверката са установени суха тревна маса с тегло около 1 грам и бяло прахообразно вещество с тегло, около 1 грам. При извършения полеви тест, сухата тревна маса реагира на наркотичното вещество канабис, а бялото прахообразно вещество на амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа Е.И. е задържан в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На територията на ОД МВР Добрич е регистриран един пожар без нанесени материални щети.

31.1.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ