Dobrich News Добрич новини

Кражбите през празниците

На 31 декември, около 07:10 часа е получено съобщение за извършена кражба от магазин за хранителни стоки находящ се в град Каварна. Установено е, че за времето от 20:00 часа на 30 декември, до 07:00 часа на 31 декември чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в обекта. По данни на тъжителя е извършена кражба на кутии с цигари различни видове, с неустановено към момента количество и сумата от 1 150 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

На 1 януари, около 02:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Кранево, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 20:00 часа на 31 декември до 02:00 часа на 1 януари чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от 60 лева и неустановено към момента количество златни накити. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

На 1 януари, около 19:00 часа е получено съобщение за извършена кражба на велосипед, оставен без надзор по ул. „Карвуна” в град Каварна. По случая е образувано досъдебно производство.

На 1 януари, около 14:55 часа е получено съобщение за стрелба с въздушна пушка в района на в.з. „Лозята” в град Добрич. На място е установено, че неизвестен извършител е прострелял домашно куче в областта на гърба. Вследствие на инцидента, животното е в тежко състояние. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 1 януари, около 06:00 часа на КПП „Варна” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,62 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения С.Б. (31 г.) от с. Карапелит, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 2 януари, около 07:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от магазин за хранителни стоки, находящ се в град Балчик. Установено е, че за времето от 19:30 часа на 1 януари до 06:30 часа на 2 януари чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в обекта. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от 40 лева и кутии с цигари на обща стойност, около 1000 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

На 2 януари, около 23:30 часа по бул. „25-ти Септември” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,66 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения С.И. (33 г.) от град Добрич. По случая е образувано незабавно полицейско производство.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 1 пожар с материални загуби и 2 пожара без материални щети.

3.1.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ