Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 16 януари, около 15:00 часа се тъжи 86-годишна жена от град Добрич. По данни на тъжителката, около 10:00 часа е получила обаждане от непознат мъж представящ се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимия полицай заявява на възрастната жена, че тече операция за залавяне на телефонни измамници и за целта трябва да предаде всички налични ценности от жилището си. Малко по-късно жената изхвърля през терасата си найлонов плик със златни накити и златни предмети с нумизматична стойност. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 16 януари, около 11:58 часа е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил „Опел”, паркиран в района на ж.к. „Дружба” в град Добрич. Установено е, че чрез отключване, неизвестен извършител е проникнал в МПС. По данни на тъжителя е извършена кражба на акумулаторна батерия. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 16 януари, около 16:50 часа е получено злоумишлено телефонно обаждане на ЕЕН 112 за поставено взривно вещество на автогарата в град Балчик. Незабавно на място са изпратени полицейски сили, които са отцепили района. От проведените оперативно издирвателни мероприятия е установено, че сигнала е злоумишлен. При последвалите процесуално следствени действия е установен извършителя на деянието В.В. (46 г.) от град Балчик. В хода на работа е установено, че подаващия сигнала е настанен за лечение в МБАЛ „Св. Ана” в град Варна с фрактура на долен крайник. Работата по случая продължава по описа на РУ МВР Балчик.

17.1.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ