.

Читател на годината за 2016 година отличи Регионална библиотека „Дора Габе”

Регионална библиотека „Дора Габе” за поредна година се включва в кампанията „Читател на годината”, инициирана от Мария Габриел, ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент.

Най-много книги, над 180, през изминалата година е прочела Гинка Щерева Димова от град Добрич, преподавател по български език и литература, на 64 години. Тя е постоянен читател на секторите Книгозаемане и Изкуство в регионалната библиотека. Дългогодишният литератор в Езикова гимназия „Гео Милев” остава вярна и днес на своите интереси и търсения на стойностни четива.
На предстоящата тържествена церемония в София на 21 януари в Дома на Европа ще се състои награждаването на отличените читатели с приза „Читател на годината”. Кратко видео, което ще бъде излъчено на церемонията, представя носителя на престижното отличие от нашата библиотеката и участието на културната институция в инициативата.
По традиция, библиотеката отличава своите най-активни читатели, в категории - до 14 годишна възраст и над 14 г., по време на големия празник на четящите хора на 23 април - Международния ден на книгата и авторското право, когато се провежда Маратона на четенето.
Reactions: 
Добрич, България Dobrich, Bulgaria

Сподели в любимата си социална мрежа

Подобни материали

Светски 8127822988556893315

Translate

Рекламата ви тук!

Горещи

Скорошни

Коментари

Jobs.Dobruja.com

Приятели?


Рекламата Ви тук!

Абононамент с e-mail

Обяви

Daewoo LanosПродава: Daewoo Lanos 1.4 хечбек, 2001, сив металик, 102 хил. км, бензин, ръчни, EURO 2, 2/3 врати, 75 к.с., 1400 куб.см, сервоуправление, 2 аirbags, климатик, ел.стъкла, стерео уредба, радио, USB, с комплекти зимни и летни гуми, застраховка, год. преглед, платен данък. Запазен и работещ безупречно автомобил. ☎ 0895/ 168 768
item