Dobrich News Добрич новини

Академици танцуват "Лебедово езеро" пред своите студенти

До късно, студенти и преподаватели се забавляваха на традиционното за Висше училище по мениджмънт - Варна (ВУМ) „Преподавателско парти“. Събитието се проведе в сградата на ВУМ, в гр. Добрич (р-т "Албена"). По традиция, висшето училище (бивш „Международен колеж“) организира подобна забава за своите над 20 години. Тази година бе под надслов „ВУМ търси талант“.

Доценти и професори, с помощта на своите колеги се превъплъщаваха в различни роли. Проф. Станислав Иванов (сред най-цитираните в света български учени в областта на туризма), зам. ректор на ВУМ, танцува „Лебедово езеро“. Преподаватели по маркетинг, финанси и икономика играха фолклорни танци пред своите студенти, а лектор по програмиране изпя песен. Част от забавленията за младежите включваха разпознаване на детски снимки, така те имаха възможност да видят техните академици играейки с кофички пясък на плаж. Кулминацията на шоуто бе, когато доц. Тодор Радев – ректор на ВУМ, облечен с униформа на чистач, излиза под звуците на песента на Queen (I want to break free), за да изчисти дансинга, на който студентите да танцуват. Събитието не мина и без актуалното манекенско предизвикатество (Mannequin Challenge), когато всички застинаха в разнообразни пози.

Всички присъстващи студенти, част от които идващи от държави като Италия, Гърция, Индия, Русия, Франция, Украйна, Сейшели, Танзания, Беларус, Румъния и др., споделят, че не могат да повярват, че преподавателите могат да се забавляват така със своите студенти.

„Основната цел на „Преподавателското парти“, организирано от служители и лектори във висшето училище е да се създаде една по-неформална среда на обучение, която да позволи повишаване на мотивацията за работа и обучение у студентите и състава на ВУМ. Ежегодно организираме тази инициатива, не сме правили обстойно проучване, но може би сме едни от малкото в света, а защо не и единственото висше училище, което организира подобно събитие. Това, че младежите са се забавлявали с тези, които ще ги изпитват в следващите дни не означава, че няма да се постараят на курсовите си работи или изпитите.“ – споделят от висшето училище.