Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес и ПТП-та

На 1 декември, около 15:05 часа е получено съобщение за извършен грабеж по ул. „Христо Ботев” в град Добрич. Установено е, че чрез изблъскване, неизвестен извършител е отнел портфейл със сумата от 85 лева и лични документи от владението на 35-годишна жена. По случая е образувано досъдебно производство.

На 1 декември, около 11:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Безводица, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 19 ноември до 1 декември чрез взлом на входна врата неизвестен извършител е проникнал в къщата. Извършена е кражба на телевизор, аудио уредба, фурна и плот за вграждане, и сумата от 50 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

На 1 декември, около 15:20 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с материални щети по бул. „Добруджа” в град Добрич. Установено е, че водач на лек автомобил „Опел” с варненска регистрация поради движение с несъобразена скорост се удря в паркирани автомобил в дясно по посоката си на движение. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,49 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Н.Т. (47 г.) от град Добрич. По случая е образувано незабавно полицейско производство.

На 1 декември, около 17:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с материални щети по ул. „Калиакра” в град Добрич. Установено е, че водач на лек автомобил „Рено” с добричка регистрация поради движение с несъобразена скорост се блъска в паркиран автомобил в дясно по посока на движението си. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,50 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Ж.А.(62 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 1 декември, около 17:05 часа в землището на с. Църква, обл. Добрич е спряна за проверка ППС каруца, управлявана от криминално проявения Д.Н. (31 г.) от с. Оброчище, обл. Добрич. В хода на проверката са установени 0,6 м3 дърва за огрев от вида „Цер”. Дървесината е обект на кражба от сечище в землището на с. Църква, собственост на ДЛС Балчик. По случая се извършва проверка.

На 30 ноември, около 11:25 часа е получено съобщение за извършен грабеж от частен имот на територията на с. Септемврийци, обл. Добрич. Установено е, че след удар с юмрук в областта на лицето, неизвестен извършител е извършил кражба на сумата от 370 лева от жилището на 66-годишен мъж. От проведените оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия от полицейските служители е установен извършителя на престъпното деяние. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения и осъждан С.Н. (47 г.) от с. Септемврийци. По случая се работи в условията на досъдебно производство.

На територията на ОД МВР Добрич няма регистрирани.

02.12.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ