Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес, телефонна измама и алкохолик на пътя

На 22 декември, около 13:50 часа се тъжи 89-годишен мъж от с. Сенокос, обл. Добрич. По данни на тъжителя, около 10:30 часа е получил обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимия полицаи поисква сума пари и злато с цел залавяне на телефонни измамници. Около 11:00 часа потърпевшия предава пред входа на къщата си сумата от 3 650 лева не непознат мъж. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

На 22 декември, около 15:50 часа в с. Белгун, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „ВАЗ” с варненска регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,57 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан А.А. (46 г.) от с. Белгун. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 21 декември, около 13:30 часа на главен път I-9 в района на с. Оброчище, обл. Добрич полицейски служители установяват и задържат А.М. (32 г.) водач на лек автомобил „БМВ” с варненска регистрация. Същия с помощта на „мачете” нанася удари по кабината на товарен автомобил „Мерцедес” със софийска регистрация. От проведените оперативно издирвателни мероприятия е установено, че е възникнала конфликтна ситуация между водачите на двете МПС на територията на ОД МВР Варна. Водача на лекия автомобил е последвал товарния и на кръстовището на с. Оброчище и с. Рогачево, водача на лекия автомобил е настигна и увредил каросерията на товарния автомобил. По случая е образувано бързо полицейско производство срещу А.М. по чл. 325, ал.1 от НК.

23.12.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ