Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 15 декември, е получено съобщение за извършена кражба на телевизор и сумата от 50 лева от частен имот на територията на с. Ведрина, обл. Добрич. След проведени оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия са установени извършителите на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани криминално проявените Е.Я. (36 г.) от с. Ломница, обл. Добрич и Т.Д. (44 г.) от град Добрич. Мярката им за задържане е удължена на 72 часа. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на извършителите продължава.

На 20 декември е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Карапелит, обл. Добрич на два броя телевизори. От проведените оперативно издирвателни мероприятия от полицейските служители са установени извършителите на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа за задържани В.А. (23 г.) и криминално проявения В.В. (28 г.). Вещите обект на посегателството са установени. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на извършителите продължава.

На 21 декември, около 12:30 часа при съвместна проверка на служители на ДЛС Балчик и служители на РУ МВР Албена в с. Оброчище, обл. Добрич са установени 0,5 м3 дърва за огрев без редовно писмено позволение за транспортирането им. В хода на проверките в момент на транспротиране на дърва е спрян и криминално проявения И.Й. (48 г.), който превозва 2м3 дърва за огрев от дървесен вид череша, без надлежно разрешително за транспортирането им. По двата случая са образувано досъдебни производства.

На 27 ноември е получено съобщение за извършена кражба на четири броя гуми ведно с джанти от лек автомобил „Мерцедес” паркиран пред частен имот на територията на с. Българево, обл. Добрич. След проведени оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия са установени извършителите на деянието М.Я. (20 г.) и криминално проявените П.В. (21г.), и П.Б. (17 г.), и тримата от с. Българево. Вещите обект на посегателството са върнати на собственика. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на извършителите продължава.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 5 пожара с материални загуби и 3 пожара без нанесени материални щети.

22.12.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ