Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес и злополука с фатален край

На 20 декември, около 10:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Кранево, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 28 август до 20 декември, неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на два броя телевизори. По случая е образувано досъдебно производство.

На 20 декември, около 13:00 часа, в с. Оброчище, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употреба на наркотичните вещества метаамфетамин и амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Б.Б. (24 г.) от с. Оброчище. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 20 декември, около 09:50 часа по бул. „Трети Март” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с варненска регистрация, управляван от А.И. (41 г.) от с. Карапелит, обл. Добрич. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача е неправоспособен и има влязло в сила наказателно постановление за същото нарушение. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 20 декември, около 16:50 часа в с. Орляк, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген”с варненска регистрация, управляван от Н.И. (62 г.) от град Девня. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 0,72 промила в издишания от водача въздух. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача е с влязла в сила присъда по чл. 343Б, ал.1 от НК. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 5 пожара с материални загуби и 3 пожара без нанесени материални щети.

На 20 декември, около 21:35 часа е получено съобщение за пожар в частен имот на територията на с. П.Гешаново, обл. Добрич. Изпратените екипи успяват да потушат огъня в 07:40 часа тази сутрин. Вследствие на пожара на място загива 70-годишен мъж. Изгоряла е къщата ведно с покъщнината и мебелите. Причината в възникването на инцидента е неправилно ползване на отоплителен уред на твърдо гориво.

21.12.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ