Dobrich News Добрич новини

Кражби, пожари, нападение, алкохол по пътищата

На 17 декември, около 01:30 часа по ул. „Георги Киряков” в град Генерал Тошево е спрян за проверка лек автомобил „Рено” с добричка регистрация. При извършената проверка на водача за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста реагира положително за употреба на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Н.Н. (22 г.) от град Генерал Тошево. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 16 декември, около 20:45 часа е получено съобщение за пожар в частен имот на територията на град Балчик. Установено е, че Г.Б. (55 г.) от град Балчик влиза в къщата, облива стаите със запалителна течност, след което я запалва и напуска местопроизшествието. Вследствие на палежа, къщата е напълно изгоряла. От проведените оперативно издирвателни мероприятия от полицейските служители, извършителя на деянието е установен и задържан за срок от 24 часа. За случая е уведомена прокуратурата. Образувано е досъдебно производство.

На 18 декември, около 02:40 часа е получено съобщение за пожар в лек автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация, паркиран по ул. „Купен” в град Добрич. Вследствие на огъня МПС е напълно изгоряло. По първоначална информация се касае за палеж. По случая е образувано досъдебно производство.

На 17 декември, около 17:00 часа е получено съобщение за хулигански действия в кв. „Петър Сарийски” в град Добрич. На място е установено, че М.И.(24 г.)от град Добрич във видимо нетрезво състояние е с порезни рани вследствие на счупени стъкла в жилищния блок. Изпратени са полицейски служители за съдействие на екип на ЦСМП на място. При пристигане на място, полицейските служители са нападнати от 24-годишния мъж. След използване на помощни средства (белезници), извършителя на деянието е успешно отведен до МБАЛ Добрич за оказване на медицинска помощ на порезните рани, получени вследствие на взломените стъкла. С полицейска мярка за срок от 24 часа М.И. е задържан в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 17 декември, около 23:00 часа по бул. „Русия”, в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,82 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан К.К. (57 г.) от град Добрич. По случая е образувано незабавно полицейско производство.

На 18 декември, около 11:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил „Мерцедес” паркиран по ул. „Купен” в град Добрич. Установено е, че чрез взлом на прозорец, неизвестен извършител е проникнал в автомобила. По данни на тъжителя е извършена кражба на радиоприемник и озвучителна колона. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

19.12.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ