Dobrich News Добрич новини

Студент в САЩ или студент от САЩ

Американски студенти да следват у нас. Възможно ли е?

Гост-лектор от САЩ ще разясни възможности за обучение в щатите и възможности за обучение на американски студенти у нас

На 10.11 (четвъртък) от 17 часа във Висше училище по мениджмънт (ВУМ), Варна ще се проведе лекция на тема „Студент в САЩ или студент от САЩ“. Лектор ще бъде д-р Скот Уоринг, преподавател от Университета на Централна Флорида, който специализирал в социaлните науки и по настоящем води лекции по Методология на социалните науки, изследвания и теория.

Сред основните цели на посещението организирано от Посолството на САЩ в България е да се информират българските висши училища за възможностите за привличане на американски студенти в България. Д-р Уоринг ще посети и други образователни институции у нас – в София и Благоевград, а за посещението му във Варна е избран ВУМ. Лекцията във ВУМ ще включва също и полезна информация за тези, които се интересуват от образование в САЩ, за които Скот Уоринг ще даде интересни и полезни съвети.

Освен това, в петък д-р Уоринг ще посети ВУМ в гр. Добрич, където ще се запознае с условията за международни студенти във висшето училище, както и със забележителностите на града.

Лекцията е отворена за настоящи студенти и ученици, като желаещите трябва да се запишат предварително на телефон 0885 398 663.