Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес и ПТП-та

На 7 ноември, около 16:35 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с материални щети, без пострадали на територията на град Балчик. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство на водача на МПС „Динли Арес”, цифровата индикация отчита наличието на 2,20 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан германския гражданин Х.Х. (51 г.). По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 7 ноември, около 02:00 часа е получено съобщение за неизвестени извършители увреждащи МПС паркирани пред жилищен блок в района на бул. „25-ти Септември” в град Добрич. Незабавно на място са изпратени полицейски екипи, които след проведените оперативно издирвателни мероприятия установяват извършителите на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани криминално проявените В.П. (19 г.) и И.В. (20 г.), и двамата от град Добрич. При последвалите процесуално следствени действия е установено, че двамата са нанесли материални щети изразяващи се в счупване на огледала, антени на четири броя МПС, както и взлом на врата на един от входовете на жилищния блок. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на извършителите продължава по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 8 ноември е получено съобщение за извършена краба на земеделска продукция от складово помещение на територията на с. Нова Камена, обл. Добрич. Установено е, че чрез взлом на входна врата неизвестен извършител е проникнал в обекта. По данни на тъжителя е извършена кражба на около 2 тона слънчоглед. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Тервел.

На 8 ноември, около 17:45 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по бул. „Русия” в град Добрич. На място е установено, че лек автомобил „Сузуки” с добричка регистрация, управляван от Р.Р. (49 г.) от град Добрич не пропуска и блъска движещата се по пешеходна пътека 47-годишна жена от град Добрич. Вследствие на инцидента е пострадал пешеходеца, който е настанен в МБАЛ Добрич с натъртвания, без опасност за живота. Участниците в ПТП са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. Образувано досъдебно производство.

На 8 ноември, около 20:40 часа в момент на кражба на мобилен телефон от частен дом на територията на с. Българево, обл. Добрич е задържана криминално проявената Л.М. (45 г.) от град Каварна. По случая е образувано незабавно полицейско производство.
[next]
На 8 ноември, около 19:00 часа в с. Гурково, обл. Добрич е спрян за проверка мотопед „Ямаха”, управляван от неправоспособния Х.Ж. (37 г.) от с. Тригорци, обл. Добрич. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,61 промила в издишания от водача въздух. Водача е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 8 ноември, около 14:40 часа по ул. „Каменица” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача е неправоспособен, и управлява в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан И.К. (21 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 8 ноември, около 19:30 часа по ул. „Христо Ботев” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с хасковска регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,07 промила в издишания от водача въздух. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача е неправоспособен. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения С.П. (37 г.) от с. Царевец, обл. Добрич. По случая е образувано незабавно полицейско производство.

На 9 ноември, около 02:00 часа по ул. „Ген. Г. Попов” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,33 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан М.П. (39 г.) от с. Житен, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани един пожар без нанесени материални щети. Спасителните екипи са оказали 6 технически помощи за отстраняване на паднали дървета вследствие на метереологичните условия.

09.11.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ