Dobrich News Добрич новини

Среща с писателя Иван Стамболов

Община гр. Добрич, ИК „Гутенберг” РБ „Дора Габе” и Сдружение на писателите -Добрич
организират среща с писателят Иван Стамболов и неговият нов роман

„Янаки Богомил”

На 11 ноември, 2016 г. в Регионална Библиотека „Дора Габе” от 18,00 ч.

„Янаки Богомил“ е сензационен криминален роман и заедно с това остра политическа сатира, пречупваща личния опит на автора през специфичното му чувство за хумор.
Кой е Янаки Богомил? Гениален детектив като Холмс и Поаро? Изтънчен като Ниро Улф или гневен като Хари Бош? Не. Той по образование е богослов, но притежава рекламната агенция „Кокорас“, в която клокочат скверните прелести на маркетинга и политическия пиар. Живее в непрекъснати угризения, защото вярва, че рекламата е най-зловонният секрет, който отделя сатаната в богохулните си спазми. Търси изкупление, като разкрива престъпления, защото се надява, че така се бори срещу злото, на което иначе доброволно служи.
В българския политически живот се появява нов спасител с царска кръв – наследник на династията на Асеневци. Всички са възхитени. Всички са обнадеждени. Всички са вдъхновени. Но месец преди изборите той изчезва. И никой не знае дали е отвлечен, дали е убит или дали сам се е скрил по причини, които знае само той и предполагаемите му господари.

Иван Стамболов - Сула е блогър, публицист, сценарист на продукции в БНТ и БНР. През годините е бил автор и сценарист на продукции в БНТ и БНР. От 1994 г. управлява собствени консултантски дружества в областта на публичната комуникация, рекламата и връзките с обществеността. В писателската му дейност се прибавят и над 100 телевизионни сценария и няколко книги. Поддържаният от него блог sulla.bg e удостоен с големите награди на БГ Сайт и Българската WEB Асоциация. Книги на Иван Стамболов - „Сула в огледалния свят”, „Дзен и изкуството да си обърнеш гъза”, „Додекамерон. Четиво за рентиери”