Dobrich News Добрич новини

Ден на отворените врати се проведе в НАП Добрич

В навечерието на професионалния празник на приходната агенция - Деня на Свети апостол и евангелист Матей, учениците от XI „Б” клас на „Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски” посетиха офиса на НАП в Добрич

Директорът на местния офис Димитър Димитров поздрави гостите със започването на учебната година и ги запозна с мисията и визията на Националната агенция за приходите, структурата и основните функции на администрацията. Младите финансисти проявиха интерес и зададоха въпроси свързани с контролната дейност на приходната администрация и как тя противодейства на опитите за нанасяне на щети на бюджета.
Учениците се запознаха и с това, как да се включат в играта на НАП „Влез в час с данъците“, която им дава възможност да се състезават за големи награди - дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове.
След проведената среща и разговори госпожа Галя Павлова-преподавател по финанси и учениците от Финансово-стопанска гимназия изказаха благодарност за полезната информация и изявиха желание срещите да продължат, за да се изгради трайна връзка между образованието и практическото обучение на бъдещите служители в НАП.