Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 15 ноември, около 07:30 часа е получено съобщение за вендинг автомат находящ се по ул. „Гоце Делчев” в град Добрич. Установено е, че за времето от 16:30 часа на 12 ноември до 07:30 часа на 14 ноември чрез взлом на врата неизвестен извършител е извършил кражба на монетник с неустановена към момента сума пари. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 14 ноември, около 15:30 часа по ул. „Калиакра” е спрян за проверка лек автомобил „Пежо” с чуждестранни регистрационни табели, управляван от Д.К. (45 г.) от град Добрич. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че поставените немски регистрационни номера са от друг автомобил. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

След проведени оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия са установени извършителите на кражба на електрически кабели от стопански двор, извършена през месец май т.г. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани криминално проявените Д.С. (38 г.) и Г.Р. (27 г.), и двамата от град Балчик. Материалите по случая са докладвани на РП Балчик. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на извършителите продължава.

На 14 ноември, около 17:50 часа по бул. „Русия” в град Добрич е извършена проверка на В.Х. (25 г.) от град добрич. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 0,8 грама реагиращо на наркотичното вещество амфетамин. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 14 ноември, около 23:50 часа по ул. „Ген. Г. Попов” в град Добрич е извършена проверка на криминално проявения А.К. (23 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 1,2 грама реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество амфетамин. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 3 пожара с нанесени материални щети и един пожар без материални загуби.

15.11.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ