Dobrich News Добрич новини

Ден за креативно учене в гимназия „Райко Цончев”

На 14 ноември, който бе определен за ден за креативно учене, Анжи, Фери, Дидо и Тони от 8 клас работиха много сериозно по програмите "Самомениджмънт" и "На училище извън училище".

Учениците осъществиха поредица от пет срещи в рамките на четири часа с пет доказали се в своята област специалисти и задаваха един важен въпрос - "Какви качества трябва да развием, за да станем уважавани и успешни специалисти?".
В офиса на БТВ и репортера за Добрич и областта Петромира Кирчева - един човек опитал от много неща и намерил себе си като журналист. "Четирима младежи в търсене на себе си". Така може би щеше да се казва репортажът на Петромира Кирчева, ако бе отразила в национален ефир събитието.
Среща с Тонка Иванова - библиотекар. Насърчава да се чете, много и умно; да се следват мечтите и да се търси баланс между професионалната реализация и личния живот.
"Нощ в музея" не засега, но "Ден в музея - ДА! На гости на г-жа Надежда Иванова - културолог, историк, "мезейничка със сърце и мисия" и най-важното достоен човек, каквито рядко се срещат днес.
Среща с IT специалист: "Учете математика!"
И за финал - на гости на проф. Димитрина Каменова, Висше училище по мениджмънт. "Успешният човек не мисли, че е успял. Пред него винаги има нови върхове."