Dobrich News Добрич новини

Неправоспособен водач, употреба на алкохол, телефона измама, ПТП и кражба

На 11 ноември, около 07:40 часа в град Каварна е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от В.Х. (38 г.) от с. Вранино, обл. Добрич. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача е неправоспособен и управлява в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 11 ноември, около 22:40 часа в град Тервел е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес” с варненска регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,26 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан В.В. (40 г.) от град Нови Пазар. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 1 ноември, около 17:30 часа при обход в с. Плачи Дол, обл. Добрич е констатирано неправомерно присъединяване към електро преносната мрежа на частен дом, обитаван от К.Р. (21 г.). По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 12 ноември, около 19:55 часа се тъжи 83 – годишна жена от с. Житница, обл. Добрич. По данни на тъжителя, около 18:30 часа е получила обаждане на домашния си телефон от мъж, представящ се за внука й. Чрез въвеждане в заблуждение същия заявява, че е необходима сумата от 2 000 лева за закупуване на радиатори. Малко по-късно жената предава сумата от 750 лева и златна монета на непознат мъж пред жилището си. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 12 ноември, около 19:00 час е получено съобщение за възникнало ПТП в град Балчик. На място е установено, че водач на лек автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация при движение е заслепен от спрял в насрещното платно лек автомобил. При опит да избегне удара в другото МПС водача навлиза в банкета и блъска слезлия водач на спрялото МПС. Вследствие на инцидента е пострадал Д.Ю. (46 г.) от град Балчик, който е настанен в МБАЛ Добрич с фрактура на лява и дясна подбедрица, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

На 13 ноември, около 09:30 часа в с. Оброчище, обл. Добрич служители на РУ МВР Албена и служители РДГ Варна установяват Г.Ц. (63 г.) в момент на транспортиране на 3м3 дърва за огрев, без редовно писмено позволение. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 1 пожар с нанесени материални щети и два пожара без материални загуби. Спасителните екипи са оказали 24 технически помощи за премахване на паднали дървета вследствие на метереологичните условия.

14.11.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ