.

Панихида в памет на загиналите по пътищата

Панихида в памет на загиналите по пътищата, във връзка със Световния ден за възпоменание на жертвите по пътя, ще се отслужи в храм "Св. Троица" пред Оброчния кръст на 20 ноември /неделя/ от 11:00 часа. Денят за възпоменание на жертвите при ПТП се отбелязва в третата неделя на месец ноември.

В област Добрич към този момент загиналите са над 20 души, които ще бъдат изброени поименно по време на службата, съобщават организаторите от СНЦ "България Вита". Целта на събитието тази година е и опазването на живота на пешеходците. Като се обръща внимание, че вината не е само на водачите на МПС, но и на невнимателните и непознаващи Закона за движението по пътищата пешеходци.
Този месец стартира кампанията "Пешеходци и водачи за толерантност на пътя". Кампанията е инициирана от Главна дирекция "Национална полиция" и се провежда в рамките на започналата в началото на ноември акция "Зима".
Пътните полицаи ще осъществяват засилен контрол върху поведението на пешеходците на пътя до 20 ноември. Четири дни по-рано е и Европейският ден на пешеходеца - 16 ноември, обявен за Ден без пешеходци, жертви на ПТП.
Събитието във Фейсбук: Панихида в памет на загиналите при ПТП на 20 ноември в Добрич
Reactions: 
Добрич, България Dobrich, Bulgaria

Сподели в любимата си социална мрежа

Подобни материали

Възпоменание 6649524608943505681

Translate

Рекламата ви тук!

Горещи

Скорошни

Коментари

Jobs.Dobruja.com

Приятели?


Рекламата Ви тук!

Абононамент с e-mail

Обяви

Daewoo LanosПродава: Daewoo Lanos 1.4 хечбек, 2001, сив металик, 102 хил. км, бензин, ръчни, EURO 2, 2/3 врати, 75 к.с., 1400 куб.см, сервоуправление, 2 аirbags, климатик, ел.стъкла, стерео уредба, радио, USB, с комплекти зимни и летни гуми, застраховка, год. преглед, платен данък. Запазен и работещ безупречно автомобил. ☎ 0895/ 168 768
item