Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 1 ноември, около 04:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от търговски обект находящ се по ул. „Боряна” в град Добрич. Установено е, че чрез взлом на входна врата неизвестен извършител е проникнал в обекта. По данни на тъжителя е извършена кражба на 21 броя кутии цигари. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 1 ноември, около 15:00 часа е получено съобщение за извършена кражба в търговски обект находящ се по ул. „Охрид” в град Добрич. По данни на тъжителя неизвестен извършител е извършил кражба на портфейл съхраняван в чанта със сумата от 200 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 1 ноември, около 08:15 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по главен път град Добрич посока с. Крушари, на около 2 км след с. Овчарово. НА място е установено, че водач на лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация поради движение с несъобразена скорост губи контрол над МПС и се удря в крайпътно дърво. От настъпилото ПТП са нанесени значителни материални щети по автомобила. Пострадал е водача Д.Д. (27 г.) от град Добрич, който е настанен в МБАЛ Добрич с контузия на главата и комоцио, без опасност за живота.

На 1 ноември, около 18:15 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на изхода на град Тервел посока с. Божан. На място е установено, че водач на лек автомобил „Фолксваген” поради движение с несъобразена скорост губи контрол над МПС и се преобръща в крайпътна канавка. Вследствие на настъпилото ПТП е пострадала водача на лекия автомобил С.О. (22 г.) от с. Поп Груево, обл. Добрич. Жената е настанена в МБАЛ Добрич с натъртвания, без опасност за живота.
[next]
На 1 октомври, около 09:40 часа е получено съобщение от служител на ВиК Добрич за извършена проверка на частен имот на територията на с. Плачи дол, обл. Добрич. В хода на проверката е установено незаконно присъединяване към водоснабдителната мрежа. Срещу собственика на имота А.Д. (54 г.) е образувано бързо полицейско производство.

На 1 ноември, около 18:45 часа в с. Коларци, обл. Добрич са спрени за проверка две пътно транспортни средства каруци с натоварена дървесина. В хода на проверката е установено, че дървесината около 2 м3 е незаконно придобита. Срещу водачите на превозните средства С.К. (28 г.) и М.М. (47 г.), и двамата от с. Коларци е образувано бързо полицейско производство по описа на РУ МВР Тервел.

На 1 ноември, около 10:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Пчеларово, обл. Добрич. Установено е, че чрез взлом на прозорец неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на мобилни телефонни апарати, монитор и различни електрони компоненти. От проведените незабавни оперативно издирвателни мероприятия от полицейските служители е установен извършителя на деянието. С постоянна мярка за задържане под стража е задържан криминално проявения М.М. (26 г.) от с. Пчеларово. Вещите обект на посегателството са иззети по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Генерал Тошево.


На територията на ОД МВР Добрич е регистриран един пожар с материални загуби.

02.11.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ