Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес и телефонна измама

На 31 октомври, около 16:00 часа е получено съобщение за извършена телефонна измама на територията на град Добрич. Установено е, че за времето от 14:30 часа до 16:00 часа на домашния телефон на 89-годишна жена от град Добрич са се обадили непознати мъже, представящи се за държавни служители. Чрез въвеждане в заблуждение същите заявяват на възрастната жена, че е необходимо съдействието й за предотвратяване на телефонна измама. Малко по-късно през балкона на жилището си потърпевшата изхвърля сумата от 396 лева. По случая е образувано досъдебно производство по опис на Първо РУ МВР Добрич.

ОД МВР Добрич апелира към гражданите на областта да не се доверяват и да не дават пари на непознати. При всяко съмнение да търсят съдействие на телефон 112 или в най близкото Районно управление на МВР.

На 31 октомври, около 13:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил „Сааб” с плевенска регистрация паркиран на централен плаж в с. Кранево, обл. Добрич. Установено е, че чрез взлом на прозорец неизвестен извършител е проникнал в автомобила. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от 160 лева, лични документи и дрехи. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.

На 31 октомври, около 11:30 часа служители на РУ МВР Албена и служители на ДЛС Балчик извършват проверка на местността „Мишелика” в землището на с. Оброчище. В хода на проверката са установени Р.А. (42 г.) и П.Р. (54 г.) в момент на кражба на дърва за огрев от вида „Гледичия” от сечище в района. По двата случая се извършват проверки по описа на РУ МВР Албена.

На територията на ОД МВР Добрич е регистриран един пожар с материални загуби.

01.11.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ