Dobrich News Добрич новини

Фотоизложба разказва за националните паркове на САЩ - Актуализирано

Гимназия "Райко Цончев" и Висше училище по мениджмънт имат удоволствието да Ви поканят на открит урок-изложба на тема "100-те национални парка на САЩ". Събитието се осъществява със съдействието на Американското посолство и е с участието на ученици от XI клас и техният учител по география и икономика, г-жа Бистра Георгиева.

Заповядайте на
18.11.2016 г., петък, от 14:00 часа
ул. "България" №3
във фоайето на гимназията
(срещу община Добрич)


Ще се радваме да споделим нашето виртуално пътешествие с Вас.

ГАЛЕРИЯ

През тази година Службата за националните паркове на САЩ навършва 100 години. Тя е създадена на 25 август 1916 г.
По този повод Американското посолство в България и Висше училище по мениджмънт канят гражданите и гостите на гр. Добрич да разгледат фотоизложба „Националните паркове на САЩ“, която е експонирана във фоайето на Висше училище по мениджмънт /ул. „България“3“/. Изложбата ще гостува до средата на месец ноември.

Двадесет и осем пана представят парковете чрез изключителни фотографии. Изложбата е подготвена от Посолството на САЩ в България по материали на Службата за националните паркове.
През 1872 г. Конгресът на САЩ създава Националния парк Йелоустоун с площ от 2 милиона акра. През годините много природни забележителности и исторически места получават такъв статут и днес системата на националните паркове на САЩ включва 398 парка, разположени на 3.6% от площта на страната. Това са повече от 34 милиона хектара, които ще бъдат запазени непокътнати за бъдещите поколения.
Националните паркове са повече от забележителности, паметници и територии, повече от планини, гори, езера и геологични чудеса. Те представляват част от американската душа. Те са културни икони на наследство и идентичност, запазили девствеността на природата и пионерския дух на Съединените щати. Парковете са отворени за посещения за всички и само през миналата година са посрещнали повече от 277 милиона посетители – американци и много чуждестранни туристи.
Фотографиите в тази изложба представят част от многото забележителни гледки, които събуждат необикновено чувство на удивление и внушават благоговение към природата.

Заповядайте! Научете повече за националните паркове на САЩ и се насладете на великолепната атмосфера.