Dobrich News Добрич новини

Най-добрите отбори по тенис на маса се събират в Албена

Първият кръг на държавното отборно първенство по тенис на маса за мъже и жени ще се състои в Албена. От 13 до 16 октомври ваканционното селище отново е център на спорта с малкото топче за срещите от Висшата лига.

Участие са потвърдили осемте най-силни състава у нас. Сред имената на участниците са и отборите на "Корабостроител 92" /Варна/ и "Добруджа" /Добрич/, които отново тази година ще претендират за медали при мъжете и отбора на СК "Комфорт" /Варна/, който ще защитава шампионската си титла при жените. Успоредно с мачовете от "Висша лига" ще се проведе и първия кръг при мъжете от Северна "А" републиканска група.
След завършване на мачовете от държавните първенства в събота, 15 октомври, от 14.00 часа ще започне третото издание на международния турнир за мъже и ветерани, където освен участниците от елита на България и техните попълнения от Франция, Чехия и Украйна, ще се включат и много от най-силните румънски ракети, съобщава организаторът Стефан Георгиев.
В програмата на международния турнир са включени индивидуални състезания при мъжете и при ветераните, които ще се състезават в 4 възрастови групи - 30 до 39, 40-49, 50-59 и 60+ години. За всички призьори са предвидени прекрасни купи и медали, както и специални подаръци от домакините и организаторите от СК "Дама купа".
Както винаги входа за зрители е безплатен и любителите на динамичния спорт могат да се насладят на изкуството на най-добрите състезатели през почивните дни.