Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 13 октомври, около 10:55 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот по ул. „Ружа” в град Добрич. Установено е, че за времето от 10 до 13 октомври, чрез взлом на входна врата неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на сума пари и вещи. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 13 октомври, около 03:50 часа е получено съобщение за опит за грабеж по ул. „Христо Смирненски” в град Тервел. Установено е, че около 03:20 часа чрез взлом на входна врата неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя, непознатия мъж чрез използване на груба сила превежда в безпомощно състояние 81-годишния мъж. След като му нанася няколко удара в областта на тялото, извършителя напуска местопроизшествието. По данни на тъжителя няма извършена кражба в жилището. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Тервел.

На 14 октомври, около 02:30 часа е получено съобщение за съмнителна група от хора на автобусна спирка в с. Крушари, обл. Добрич. На място са изпратени екипи на Второ РУ МВР Добрич и служители на Гранична полиция. Установени са 8 души от които двама мъже, три жени и три деца. Същите не притежават документи за самоличност и посочват, че са граждани на Сирия. Предадени са на компетентните служби.

На територията на ОД МВР Добрич няма регистрирани пожари.

14.10.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ