Dobrich News Добрич новини

Пострадал неправоспособен шофьор от Тошево с 2,30 промила алкохол в кръвта

На 6 октомври, около 00:35 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по ул. „Патриарх Евтимий” в град Генерал Тошево. На място е установено, че лек автомобил „БМВ” поради движение с несъобразена скорост напуска пътното платно в ляво по посока на движението си и се блъска последователно в паркиран лек автомобил и електрически стълб. Вследствие на инцидента е пострадал водача на автомобила М.М. (35 г.) от с. Присад, обл. Добрич, който е с фрактура на долен крайник, освободен за домашно лечение.При извършената проба за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,30 промила в издишания от водача въздух. От направената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача на автомобила е неправоспособен, лишен от право да управлява МПС по административен ред. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

На 6 октомври, около 20:40 часа в с. Жегларци е спрян за проверка лек автомобил „Сузуки” с варненска регистрация, управляван от К.Р. (27 г.) от с. Пет Могили, обл. Шумен. От извършената проверка в информационните масиви на МВР е установено, че водача е неправоспособен и управлява МПС в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на РУ МВР Тервел.

На 6 октомври по ул. „Независимост” в град Добрич е извършена проверка на криминално проявения Р.А. (19 г.) от с. Кардам, обл. Добрич. В хода на проверката същия оказва съпротива на полицейските служители и изхвърля на земята плик със суха тревна маса и електронна везна. При извършения полеви тест сухата тревна маса реагира на наркотичното вещество канабис с тегло 11,7 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа Р.А. е задържан в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

След проведени оперативно издирвателни мероприятия от служители на ОД МВР Добрич и служители на РУ МВР Тервел е установен извършителя на кражба на дебитна карта ведно с пин код извършена за времето от 15 август до 27 септември т.г. В хода на работа е установено, че от картата е извършвано теглене на сумата от 3 850 лева. Извършителя на деянието Е.И. (48 г.) от град Тервел прави пълни признания за извършеното деяние и предава вещта обект на посегателството по надлежния ред. Работата по случая продължава по описа на РУ МВР Тервел.

На 7 октомври, около 00:35 часа в с. Оброчище, обл. Добрич автопатрул подават сигнал със стопа палка на лек автомобил „Ауди”, като водача не се подчинява и продължава движението си посока град Добрич. След проведени оперативно издирвателни мероприятия, МПС е установено изоставено на черен път в землището на с. Църква. От проведените оперативно издирвателни мероприятия от служителите на РУ МВР Албена е установен водача на автомобила. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално Д.А. (32 г.) от с. Сенокос, обл. Добрич. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че регистрационните табели на автомобила са издадени за лек автомобил „ВАЗ”. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.

На 7 октомври, около 01:10 часа по бул. „Русия” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с варненска регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,88 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Р.Р. (30 г.) от с. Стожер, обл. Добрич. По случая е образувано незабавно полицейско производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.


На територията на ОД МВР Добрич е регистриран 1 пожар на сухи треви и отпадъци без материални загуби.

07.10.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ