Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 13 април след проведени оперативно издирвателни мероприятия на територията на град Добрич са извършени претърсвания на частни имоти и МПС собственост на Г.Г. (56 г.) от град Добрич. В хода на проверките са открити и иззети по надлежния ред 382 броя кутии цигари без бандерол от марките „Мерлин” и “NZ”, както и суха тревна маса с приблизително тегло 300 грама, реагираща на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа Г.Г. е задържан в Първо РУ МВР Добрич. Работата по случая продължава в условията на досъдебно производство.

На 13 април, при обход в градски парк „Свети Георги” в град Добрич в района на езерото е извършена проверка на Д.Д. (21 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установено полиетиленово пликче с бяло прахообразно вещество с тегло около 0,5 грама. При извършения полеви тест, същото реагира на наркотичното вещество аметамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа Д.Д. е задържан в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 13 април след проведени оперативно издирвателни мероприятия е извършена проверка на складово помещение, находящо се на територията на с. Стефаново, обл. Добрич. В хода на проверката са открити и иззети по надлежния ред 11 259 броя кутии цигари без бандерол от марките „МИНСК” и “NZ”. От проведените процесуално следствени действия в обекта са открити и иззети 2 броя ловни гладкоцевни пушки с неустановен произход. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 13 април, около 06:50 часа е получено съобщение за извършена кражба на територията на град Каварна. Установено е, че за времето от 21:00 часа на 12 април до 06:30 часа на 13 април чрез демонтаж неизвестен извършител е извършил кражба на два броя извънбордови двигатели от лодки намиращи се на четвърта буна на морската зона на град Каварна. По случая е образувано досъдебно производство.

На 13 април, около 08:00 часа е получено съобщение за извършена кражба на територията на град Генерал Тошево. Установено е, че за времето от 19:50 часа на 12 април до 07:00 часа на 13 април чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в складово помещение. По данни на тъжителя е извършена кражба на 2 броя чували със семена царевица и около 43 литра препарати за растителна защита. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

14.04.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ