Dobrich News Добрич новини

„Влез в час с данъците“ - Актуализирана

НАП стартира данъчни курсове за млади

100 данъчни лектори влизат в 150 училища в страната
НАП стартира трета част от образователния проект на Агенцията „Влез в час с данъците“. Първият данъчен урок в София беше изнесен в 133 СОУ "А.С.Пушкин" с участието на актьора Васил Василев – Зуека. Той влезе „в час” с аудиторията и провокира дискусии сред младите по темите „данъци” и „осигуровки”.
20 онлайн данъчни курса са основният акцент на кампанията, която се провежда с подкрепата на Министерство на образованието и науката. След края на всеки видео урок учениците, които са се регистрирали на www.vlezvchas.bg могат да тестват знанията си с няколко кратки въпроса и да се състезават за 20 големи награди. В рамките на 10 месеца те ще имат възможност да спечелят дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове. Всяка събрана точка от верен отговор е шанс за печалба. Отличниците по данъци ще могат да спечелят портативно зарядно, слушалки или тефтер с химикалка за тъч скрийн екран.
Във видео уроците на НАП по данъчни въпроси ще говорят шампионът по спортна гимнастика Йордан Йовчев, певицата Михаела Филева, журналистът Любен Дилов-син, волейболистът Валентин Братоев, певецът Ицо Хазарта и др. По интересен начин те ще разкажат повече за видовете данъци в България, здравно и социално осигуряване, важността на касовата бележка, какво е държавен бюджет и др.
Инициативата стартира през април и ще продължи до края на учебната година през 2017 г. Всеки фен на страницата в социалната мрежа “Фейсбук“ ще може да види коментарите на българските известни лица, които подкрепят инициативата и отговорите на въпросите „Кога декларираме доходите си“, „Как се възстановяват здравноосигурителните ми права при завръщане в България“ и други полезни теми за младите.
Кампанията включва и срещи на 100 данъчни лектори с ученици на възраст между 14 и 18 години в 150 общообразователни училища в 28-те областни града на страната.

Актуализация:
 
На 28 април (четвъртък) от 10:00 ч. в Първа английска езикова гимназия (бул. „княз Александър Дондуков“ 60) ще се проведе открит данъчен урок по повод старта на образователния проект на Агенцията „Влез в час с данъците“. В събитието участие ще вземе Росен Бъчваров, директор на дирекция „Комуникации и протокол“ в ЦУ на НАП и Нед от групата Voice Of Boys (финалисти в музикалното предаване X Factor). Ще бъдат представени основните акценти в образователната кампанията през 2016 г. и важни въпроси, касаещи бъдещите данъкоплатци на страната.
Заповядайте!